Zodra de camera verschijnt, dan doet zich een transformatie voor. Mijn dochter weet moeiteloos haar rol aan te nemen als model. Het maakt eigenlijk niet echt uit wat voor camera er wordt gebruikt. Ze past zich aan.

De schoolfoto

Kijk eens naar de schoolfoto uit 2017. Valt iets op? Zeker! De tiara! Dochterlief had haar juffies en de schoolfotograaf toen wijsgemaakt dat ze echt met tiara op de foto moest. Dit moest van haar ouders. Niets van waar natuurlijk. Het toont aan dat dochterlief een speciale band heeft met de camera.

Vloggen

Zodra er dus een camera tevoorschijn komt begint het. Ze weet zich zonder moeite aan te passen… of niet. Tijdens het bezoek van de cameraploeg van EditieNL begon ze direct in de camera te praten. Ze begon te vloggen. Een uitleg over haar speelgoed.

Tijdens een bezoek aan Boerderij ’t Geertje in Zoeterwoude liet ze mij weten dat ik mijn telefoon even moest pakken en een foto moest maken. Dan kon iedereen zien dat ze geiten durfde te aaien, wellicht zouden anderen haar niet geloven. Geen idee overigens wie die anderen dan zouden moeten zijn…


“Slachtoffer”

Nu moest ik vanmiddag even oefenen met een flitsset (morgenochtend verzorg ik een fotoreportage bij een leuk Leids bedrijf) en wie was het “slachtoffer?” Juist!

Moeilijk

Fotograferen en kinderen, het blijft soms moeilijk. Sommige kinderen vinden het moeilijk om voor een camera te staan. Logisch, want het is nogal wat. Deze fotograferende huisvader kiest er daarom voor om kinderen zoveel mogelijk de regie te bepalen. Niets dwingen en wanneer het niet gaat, dan zoeken we naar een oplossing. Geloof mij maar, die zijn er.

 
Gelukkig heb ik mijn trukendoos niet nodig wanneer het aankomt op mijn kinderen en dan vooral mijn dochter. Vandaar dat ik eigenlijk alles moest fotograferen vanmiddag… inclusief haar verstoppertje spelen…


Omdat zoonlief eigenlijk geen zin had om netjes te zitten (of niet), hoefde hij niet mee te doen. Toch lukte het mijn dochter om hem over te halen. Met als dank…

Kus!

Vergelijkbare berichten