Het lijkt nog zo kortgeleden dat ik melding maakte van de honderdste foto in de reeksen Leven in Quarantaine en Thuiswerken. Een nieuwe lockdown, ditmaal een strengere, dus tijd voor een nieuwe fotoreeks. We zijn weer begonnen!

Zorgelijk

Een nieuwe fotoreeks die ons leven tijdens een lockdown moet vastleggen. Toegegeven, de eerste series waren gemaakt onder minder strenge omstandigheden. De situatie is nu meer zorgelijk, hoewel er hoopvolle berichten zijn over de vaccins. Toch zal het nog even duren voordat we weer terug zijn bij ‘normaal.’ Wanneer ik kijk naar de komende tijd, dan zorgt dit ervoor dat tot aan medio januari sprake zal zijn van een strenge lockdown. Wat daarna gaat gebeuren is momenteel nog niet bekend. Het is ook niet bekend of de scholen (basisscholen) eerder opengaan, zoals sommige politici hebben geopperd.

 

Waar was jij toen je het hoorde?

Het nieuws over de strikte lockdown was eigenlijk al eerder dan de geplande toespraak van premier Mark Rutte bekend. De vraag waar je was toen je het hoorde is een belangrijke vraag. Was je netjes thuis aan het werk, zoals het dringende advies was of was je misschien ergens anders? Bijvoorbeeld op je werkplek?

Natuurlijk, niet ieder beroep kan vanuit huis beoefend worden. Zo is het voor een stratenmaker erg lastig om het straatje op afstand aan te leggen. Ook is het voor mensen in de zorg echt niet mogelijk om een dagje thuis te werken, wanneer ze behoren tot de medische staf. Ook voor de schoonmakers niet trouwens.

Die zorgsector, daar gaat het nu om. De afgelopen weken steeg het aantal mensen dat in het ziekenhuis terecht kwam iedere dag. De zorg raakt overbelast. Er moest ingegrepen worden en dat deed men.

 

Lockdown 2.0

Het gevolg: een lockdown. Zwaarder dan voorheen. Daarom werd het tijd om door te gaan waar we geëindigd waren. Een nieuwe fotoserie onder de titel Lockdown 2.0.

De serie is bedoeld om wat licht te schijnen op de toch al donkere dagen. Ons leven in lockdown, met een knipoog.

Heb je suggesties voor wat je wilt zien? Neem dan eens contact op!