We bezochten het Archeon … weer eens…

We bezochten het Archeon … weer eens…

Het Archeon in Alphen aan den Rijn bevindt zich in de buurt van waar wij wonen. Vandaar dat we daar geregeld te vinden zijn. Wanneer ik mij niet vergis was dit de negende keer dat we een bezoek brachten aan het Archeon.

Voor iedereen die nog nooit van dit themapark gehoord heeft (dat kan bijna niet), het bestaat sinds 1994. Het park richt zich op de Nederlandse geschiedenis. Het had weinig gescheeld of dit bedenksel van Doedo Buining was in 1997 voorgoed gesloten. De organisatie ging in dit jaar failliet. Gelukkig kwam het niet zover en maakte het park een doorstart. In 2015 kreeg het gehele park de status museum. Goed nieuws voor zij die in het bezit zijn van een Museumkaart, want dit zorgt ervoor dat je het park gratis kunt bezoeken. Wel betaal je voor het parkeren en voor een activiteitenkaart, zodat de kinderen deel kunnen nemen aan tal van activiteiten.

Het museum toont je de historie vanaf de prehistorie tot de middeleeuwen. De moeite van het bezoeken waard dus! Dankzij tal van archeotolken, veelal vrijwilligers, komt het verleden erg dichtbij.

Imkertje
Zonder twijfel het leukste imkertje dat ik die dag tegenkwam.

Hoewel dit dus niet de eerste keer was dat wij het park bezochten, waren er toch weer nieuwe dingen te zien. Sommige dingen veranderen niet echt, zoals het gladiatorenspel in de arena. Na deze voorstelling heel wat keren gezien te hebben vind ik het persoonlijk tijd dat ze toch wel eens een ander toneelstukje mogen opvoeren.

Het Archeon is een plaats waar mijn kinderen zich goed kunnen vermaken. Wanneer zij het fijn vinden, dan vind ik het meestal ook wel fijn. Dat is in dit geval zeker zo. Zelf besteed ik mijn tijd met het rondcirkelen om mijn kinderen om ze vast te leggen tijdens het parkbezoek. Ik vind het belangrijk ze vast te leggen zonder dat ze ervoor moeten poseren. Eigenlijk precies zoals ik normaal gesproken ook andere kinderen vastleg wanneer ik mijn petje op heb van fotograaf.

Op naar de tiende keer. Wanneer dit precies zal zijn; geen idee. Maar ik vermoed nog wel dit jaar!

Mijn dochter met haar heldin.
Mijn dochter met haar heldin. Ze wilde niet op de foto’s met de gladiatoren, die zojuist een gevecht hadden gevoerd. Nee, ze wilde met deze dame op de foto.

De Romeinse wereld ontmoet die van de Vikingen (mijn dochter had een Vikingpak aan).

 

Meer informatie

Op www.archeon.nl lees je meer over het themapark. Je kunt dan ook zien wat de toegangsprijzen zijn en wanneer het park is geopend. Daarnaast kom je meer te weten over speciale evenementen. Zo lees je hier dat er in het Pinksterweekend ruimte is voor de Vikingen. Ook vindt er een speciale Pinksterprocessie plaats.

 

Boogschieten

Bezig met het maken van een kaarsje
Bezig met het maken van een kaarsje

Duim omhoog

Net echt...
Net echt…
Wat kan er misgaan? Hij heeft een zwaard in zijn hand...
Wat kan er misgaan? Hij heeft een zwaard in zijn hand…
Gereed voor de aanval
Gereed voor de aanval
Zo'n zwaard is nog best lastig om vast te houden
Zo’n zwaard is nog best lastig om vast te houden
Dochterlief
Mijn dochter kreeg, samen met haar broer, instructies voor het zwaardvechten
Concentratie
Concentratie
Ridder te paard
Ridder te paard
Ridder te paard
Ridder te paard
Deze wil ik mee naar huis nemen
Deze wil ik mee naar huis nemen
Schaken
Mijn dochter was eventjes heel erg gelukkig: er kan ook geschaakt worden in het Archeon
Gevangen
Even dacht ik erover hem daar te laten…

 

 

Volgen
Samenvatting
We bezochten het Archeon … weer eens…
Titel
We bezochten het Archeon … weer eens…
Beschrijving
We bezochten voor de negende keer (geloof ik) het Archeon in Alphen aan den Rijn.
Auteur
Gepubliceerd door
De Goede Huisvader

Harm Jagerman

Trotse eigenaar van een website over zijn leven als fotograferende en schrijvende huisvader. Vader van twee kinderen. Schrijft ook graag over auto's en in het bijzonder over Volvo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: