Ondanks alle haat, was het gisteren een geweldige dag. Jammer voor alle toetsenbordhelden met hun woorden van haat. Het moet voor hen een zware dag geweest zijn!

Toetsenbordhelden

Je kent ze wel. Toetsenbordhelden met hun woorden. Stoer, beledigend en erop uit om maar een ding te bewerkstelligen: het zaaien van haat en verdeeldheid. Ze zien zichzelf als de verpersoonlijking van “Nederland” of het onderwerp waar ze echt alles over (denken) te weten.

Zielig

Eigenlijk is het best zielig. Via je toetsenbord haat de wereld in sturen. Helemaal wanneer het account waarmee ze dit doen gen persoonlijke informatie toont. Een eerste reactie is er een van boosheid. Boosheid over die woorden van haat. Denk je er langer over na, dan is het niet meer dan zielig. Een zielige schreeuw. Aandacht of het verspreiden van achterhaalde of onware standpunten.

Pridewalk

Vol trots plaatste ik foto’s en filmpjes van de Pridewalk van gisteren. Sommige mensen zijn van mening dat het in 2021 niet meer hoeft allemaal. De LGBTQIA-gemeenschap heeft toch niet te klagen? Mag je immers niet trouwen met iemand van hetzelfde geslacht? Wordt er niet voldoende aandacht besteed aan de LGBTQIA-gemeenschap?

Waarheid

De waarheid is anders. Dat is niet voor iedereen een vaststaand feit. Sterker nog, een Pridewalk is het moment om eens flink tekeer te gaan tegen dat wat blijkbaar domineert; die “woke” LGBTQIA-gemeenschap en iedereen die erbij hoort.

Rode lap

Dan zijn er nog de toetsenbordhelden die helemaal tegen alles dat met “de regenboog” te maken heeft. De Pridewalk is voor hen de rode lap en alles uit de kast trekken is dan geoorloofd. Zelfs wanneer het kinderen betreft. Mijn kinderen in dit geval.

Afschuwelijke vader

Wat voor afschuwelijke vader ik wel niet ben, die kinderen laat mee lopen in plaats van ze te laten sporten. Want ze lopen daar alleen maar tussen mensen waarvan deze toetsenbordhelden denken dat er geen plaats is in deze samenleving.

News Flash

News Flash: er is plaats voor “deze mensen” in onze samenleving. Net zo goed als dat er plaats is voor anderen. Toetsenbordhelden bepalen niet wat wel of niet kan of mag. Zij bepalen de wetten niet. Zij gaan niet over het beleid. Zolang ze niet te vinden zijn in de politiek blijven het zielige, vaak opgefokte mensen met een beperkt wereldbeeld. Waar geen gebrek aan is: de hoogmoed om te denken dat zij de stem zijn van heel het land. Misschien is het zelfs domheid… maar goed, dat is natuurlijk weer lelijk.

Thuis

Over haat hebben we het thuis regelmatig. Hoe je ermee om gaat en hoe moeilijk het is. We troosten ons met de gedachte dat tegenover die haat een veelvoud staat aan liefde. Liefde die laat zien dat je mag zijn wie je bent. Dat is vele malen belangrijker dan anonieme toetsenbordhelden. Vele malen belangrijker.

Twee keuzes

Je hebt nu twee keuzes. Met boosheid en haat hierop te reageren en te laten zien wat voor toetsenbordheld je bent. Vergeet alleen niet dat die woorden mijn mening niet gaan veranderen.

De andere keuze is het reageren zonder de boosheid en haat. Dan ben je pas echt de held.

Wie ben je trouwens, dat je anderen met woorden van boosheid en haat gaat vertellen wat goed en fout is?

Voorbeelden van haat

Je kunt de vraag stellen: “Wat zijn dan die voorbeelden van haat?” Logisch.

Het is heel verleidelijk de schermafdrukken met de verwensingen te plaatsen. De misselijkmakende woorden afkomstig van zij die haat openlijk tentoonspreiden.

Dat doe ik niet. Niet hier. Hier hou ik het bij woorden. De beelden die ik wel plaats, dat zijn de beelden die ertoe doen.

Afbeelding bovenzijde pagina: Pixabay.

Vergelijkbare berichten