De kans dat je dit artikel lees nadat je een zoektocht bent begonnen via Google is groot. Dit artikel is gewoon te vinden via Google. Het oorspronkelijke artikel schreef ik aan het begin van de pandemie. Doel was om bepaalde mythen die de ronde deden te voorzien van een antwoord. Kortom, waarom vitamine c geen optie is als het om het coronavirus gaat. Hoe is dat zo gekomen?

het begin

Weet je het nog? Die eerste dagen nadat bekend geworden was dat het coronavirus ook opgedoken was in Nederland? Wat wisten we er vanaf? Moesten we ons voorbereiden op het ergste of zou het allemaal wel mee vallen. Met in gedachten de verontrustende verhalen uit China besloot ik dat het niet mee zou vallen. Het zou erg gaan worden en waar we dan niet op moesten vertrouwen, dat waren de halfbakken verhalen die de ronde deden over dit virus.

Die halfbakken verhalen mag je ook gewoon hoaxes noemen. Een hoax is een misleiding. Nepnieuws of een bericht met onwaarheden. Sinds die tijd zijn er vele voorbeelden geweest van dit soort berichten.

Een idee

Het was zomaar een idee. Omdat ik na het instellen van die intelligente lockdown als ZZP’er weinig te doen had. Natuurlijk, thuisonderwijs was belangrijk. Alleen het onderwijs geven was geen dagtaak. Daarom ging ik aan de slag om dit soort berichten te voorzien van een ander geluid. Noem het ontmaskeren.

Waarom stopte ik ermee? De berichten die ik doorgestuurd kreeg en waarvan ik dan maar moest aangeven of ze wel of niet waar zouden zijn werden steeds idioter. Inderdaad, ik gebruik het woord idioot. Bepaalde theorieën mag je best als zodanig omschrijven. Idioot.

Ik koos ervoor om me te richten op andere zaken. Maar goed, zoekmachines tonen nog steeds de berichten die ik eerder publiceerde. Ook dit bericht. Vandaar de aanpassing aan dit bericht.

Om je teleur te stellen: vitamine c werkt / werkte niet tegen corona. Echt niet.

Afbeelding bovenaan deze pagina: Pixabay.

Vergelijkbare berichten