Deze blog is niet geschreven voor jou als lezer. Nee, deze blog is geschreven voor… mijn blog. Mijn blog is de afgelopen tijd verwaarloosd. Wanneer deze blog kon praten, dan zou hij mij hebben laten weten dat het niet in orde is.


Nee, er waren de afgelopen tijd genoeg onderwerpen om over te schrijven. Het nieuwe ouderschapsverlof, niet-vaccinerende ouders of gewoon de onlineactiviteiten van kinderen (en hoe hun ouders mee kijken of mee zouden moeten kijken). Ik koos ervoor om niets te schrijven. Nou ja, kiezen is een aparte woordkeuze. Het was gewoon druk.

2014


Mijn blog, ik begon met je in 2014. Ik was zoekende naar een manier om te laten zien dat het ook anders kon. Ik werd huisvader en de wereld was er nog niet helemaal klaar voor, vond ik. Vijf jaar later is het nog steeds zo. Beperk ik mij tot Nederland, dan kan ik juichen over de goede dingen die de afgelopen vijftig jaar voorbij zijn gekomen. De emancipatie van de vrouw is daar een van. Waar ik nog steeds niet over uitgepraat kan raken: de manier waarop de rolpatronen ingesteld zijn en soms zo moeilijk te doorbreken zijn.


In plaats van dit alles met jou te delen (en misschien meer), blog, besloot ik andere dingen te doen. Ja, ik koos ervoor om via Instagram en Facebook wel foto’s te plaatsen. Een blog schrijven, dat kwam er maar niet van. Uitstellen tot morgen.


Na vijf jaar is er ook voor mij het nodige veranderd. Het klopt dat ik tussen 2015 en 2017 werkzaam was als zelfstandige én in loondienst was. Daarover heb ik inmiddels genoeg blogs geschreven.

In 2018 nam ik een opdracht aan die enorm leuk was om te doen. Het ontwerpen en uiteindelijk beheren van een webshop. Dit is op dit moment de opdracht die het meeste van mijn tijd in beslag neemt. Dat is meteen ook de reden waarom ik niet veel van mij liet horen de afgelopen tijd. Sterker nog, de laatste keer dat we elkaar spraken (in blog-vorm) was in januari van dit jaar!


Er is de afgelopen tijd genoeg geweest waarover ik had kunnen vertellen. Maar toch deed ik dit niet via De Goede Huisvader.

Vergelijkbare berichten