Vegan, zonder smaak

Vegan, zonder smaak

Dat ik er nog moeite voor gedaan heb, om een recensie te schrijven over de nieuwe Vegan Juicy steak. Vegan, maar zonder smaak. Dat is eigenlijk het belangrijkste van deze burger, die sinds vorige week te koop is bij Lidl.

Over deze recensie

Van alle recensies die ik schreef over vegetarische en vegan producten, leverde dit artikel het meeste aantal reacties op. Niet via de website. Via privéberichten en e-mails. Het waren geen vervelende berichten, begrijp me niet verkeerd. Bedankt voor jullie input!

Het gaat hier om een recensie. Gebaseerd op wat ik vind en denk. Het is niet de waarheid. Het is een gebruikerservaring. Dat deze misschien niet helemaal overeenkomt met jouw beleving, dat kan. Vandaar dat ik een extra artikel gewijd heb aan dit product. Dat deed ik september 2020. Hierin zet ik uiteen hoe ik dit product een tweede kans heb willen geven.

De Vegan Juicy Steak voor bereiding.
De Vegan Juicy Steak voor bereiding.

Eerder schreef ik over een andere vegan burger van Lidl; de Next Level Burger.

Vergeleken bij deze burger is de Juicy Steak echt een complete deceptie. Laat nu de Next Level Burger al niet zo’n beste indruk gemaakt hebben.

Nu kan ik een heel mooi artikel schrijven over hoe ik te werk ging. Boter in de pan, goed kijken naar de instructies. Dat soort dingen. Maar het goede nieuws van deze burger: de instructies komen overeen met de werkelijkheid. Liever had ik ook gezien dat de smaak overeenkwam met iets “werkelijks.”

Structuur

Over de structuur van de burger kan ik duidelijk zijn. Deze is zacht en aangenaam. De kleur na het bakken ziet er mooi uit.

Smaak

Wat is er dan mis met de smaak? Veel! Eigenlijk komt het erop neer dat het lijkt alsof je deze veggie burger thuis moet afmaken. Dat is natuurlijk zo, want je moet de burger wel zelf bakken. Ik had het idee dat ik zelf nog iets van een smaakversterker toe moest voegen.

De Vegan Juicy Steak na bereiding.
De Vegan Juicy Steak na bereiding.


Nee, het heeft echt niet te maken met de hoeveelheid zout die ik gewend ben om te eten. Daar let ik graag op. Niet te veel. Deze burger bevat 1,4 gram zout per 100 gram. Dat is best veel. Je zou dus mogen verwachten dat het de smaak ten goede zou komen.

Positief

Ik wil best positief blijven. Zeker als het gaat om de ambities van Lidl om meer te bieden op het gebied van vegetarisch en veganistisch eten. Maar, om in Lidl-termen te spreken, dit is geen bekroning of prijs waard. Dat is iets dat je in bijna alle reclames van Lidl voorbij hoort komen. In dit geval is mijn advies: kom met iets nieuws, dat wel smaakt.

Rapportcijfer

Dan het rapportcijfer. Ik moet maar eens afsluiten, want ik heb hier al meer dan genoeg aandacht aan besteed. Ik geef deze burger dan ook een 3 als rapportcijfer. Niet vanwege de smaak (of het gebrek eraan), maar vanwege de structuur.

Kom op Lidl, dit kan beter! Veel beter!

Rapportcijfer: 3

De verpakking van de Vegan Juicy Steak. Foto genomen in maart 2020.
De verpakking van de Vegan Juicy Steak. Foto genomen in maart 2020.

Tips?

Mocht je een product in gedachten hebben dat ik echt getest moet hebben, laat het me dan weten!

Vergelijkbare berichten