Vegan, zonder smaak

Vegan, zonder smaak

Dat ik er nog moeite voor gedaan heb, om een recensie te schrijven over de nieuwe Vegan Juicy steak. Vegan, maar zonder smaak. Dat is eigenlijk het belangrijkste van deze burger, die sinds vorige week te koop is bij Lidl.

Dit artikel is geschreven in maart 2020. Sinds die tijd heb ik verschillende reacties en suggesties mogen ontvangen, waarvoor dank! Lees daarom ook even dit artikel.
De steaks voor het bereiden
De steaks voor het bereiden

Eerder schreef ik over een andere vegan burger van Lidl; de Next Level Burger.

Vergeleken bij deze burger is de Juicy Steak echt een complete deceptie. Laat nu de Next Level Burger al niet zo’n beste indruk gemaakt hebben.
Nu kan ik een heel mooi artikel schrijven over hoe ik te werk ging. Boter in de pan, goed kijken naar de instructies. Dat soort dingen. Maar het goede nieuws van deze burger: de instructies komen overeen met de werkelijkheid. Liever had ik ook gezien dat de smaak overeenkwam met iets “werkelijks.”

Structuur

Over de structuur van de burger kan ik duidelijk zijn. Deze is zacht en aangenaam. De kleur na het bakken ziet er mooi uit.

Smaak

Wat is er dan mis met de smaak? Veel! Eigenlijk komt het erop neer dat het lijkt alsof je deze veggie burger thuis moet afmaken. Dat is natuurlijk zo, want je moet de burger wel zelf bakken. Ik had het idee dat ik zelf nog iets van een smaakversterker toe moest voegen.

De steaks na het bereiden
De steaks na het bereiden


Nee, het heeft echt niet te maken met de hoeveelheid zout die ik gewend ben om te eten. Daar let ik graag op. Niet te veel. Deze burger bevat 1,4 gram zout per 100 gram. Dat is best veel. Je zou dus mogen verwachten dat het de smaak ten goede zou komen.

Positief

Ik wil best positief blijven. Zeker als het gaat om de ambities van Lidl om meer te bieden op het gebied van vegetarisch en veganistisch eten. Maar, om in Lidl-termen te spreken, dit is geen bekroning of prijs waard. Dat is iets dat je in bijna alle reclames van Lidl voorbij hoort komen. In dit geval is mijn advies: kom met iets nieuws, dat wel smaakt.

Rapportcijfer

Dan het rapportcijfer. Ik moet maar eens afsluiten, want ik heb hier al meer dan genoeg aandacht aan besteed. Ik geef deze burger dan ook een 3 als rapportcijfer. Niet vanwege de smaak (of het gebrek eraan), maar vanwege de structuur.

Kom op Lidl, dit kan beter! Veel beter!

Rapportcijfer: 3

De Vegan Juicy Steak
De verpakking van de Vegan Juicy Steak. Foto genomen in maart 2020.

Reacties op dit artikel

Update 08-09-2020

In de zes maanden na het verschijnen van dit artikel heb ik veel reacties mogen ontvangen op dit artikel. Daarom heb ik besloten om een aanvulling te schrijven. In dit artikel besteed ik aandacht aan hoe ik tot mijn oordeel gekomen ben.

Bedankt voor alle reacties op dit artikel. Leuk om te lezen hoe jullie mee wilden denken!

Tips?

Mocht je een product in gedachten hebben dat ik echt getest moet hebben, laat het me dan weten!

8 reacties op “Vegan, zonder smaak”

  1. Grappig dat een mening zo kan verschillen. Ik had er niet veel van verwacht, maar vond de Juicy Steak juist erg lekker!

    1. Inderdaad, een mening / recensie kan verschillen! Daarom heb ik dit artikel (waarop je reageerde) voorzien van een aanvulling.

  2. Heel jammer om te lezen! Zeker omdat deze recensie erg bovenaan staat als je er op Google naar zoekt. Wij maken de burger altijd in de Airfryer en eten hem wekelijks sinds we hem kennen. Beetje Friteslijn er bij (Nee, niet zoveel dat je niets meer proeft) of juist een volledige hamburger bouwen, en ik word er blij van. Misschien de Airfryer eens proberen?

    1. Leuk dat je reageert Marianne. Hoe bedoel je ‘jammer,’ kun je dit eens uitleggen? De AirFryer-optie is er een die natuurlijk te overwegen valt. Voor de recensies die ik schrijf maak ik echter gebruik van de manier waarop je een burger zou moeten bereiden volgens de fabrikant. Dat lijkt me wel zo eerlijk. Daarom voeg ik geen veganistische mayonaise of een ander product toe tijdens het eten. Zelfs geen brood of ander product. Natuurlijk gaat het hier om een beleving en een moment opname. Dus wellicht dat er in de toekomst wel weer iets positiefs te schrijven valt over dit product. Vooralsnog kan ik je alleen maar bedanken voor je feedback!

  3. Ik bereid hem net voor de eerste keer, ook in de pan gebakken, maar dan in kokosolie. Had geen hoge verwachtingen, maar ben aangenaam verrast door de textuur en de smaak! Hij valt niet uit elkaar, waar ik een beetje bang voor was, en de textuur is bijna echt vlees. Dat is totaal geen must voor dit soort burgers, maar was wel onder de indruk. Ging dus even Googlen naar reviews en de eerste die ik zie is negatief. Denk dat iedereen het vooral voor zichzelf moet proberen. Het is enorm betaalbaar en het zou jammer zijn als ze zich door bovenstaande review tegen laten houden.

    1. Bedankt voor je suggestie. Inmiddels heb ik een aanvulling geschreven op dit artikel. Wellicht zal dit verduidelijken waarom dit product destijds (maart 2020) een wat minder goede recensie kreeg. Heb je zelf een suggestie voor een product dat voorzien moet worden van een recensie door mij, dan hoor ik dit graag van je!

  4. Pingback: Het zorgde voor wat reacties... - De Goede Huisvader

Geef een reactie