Contact informatie

Rijnegommerstraat 28
2382XB Zoeterwoude
KVK: 5059616
BTW: NL002057857B55

Telefoon & e-mail

Dat ik er nog moeite voor gedaan heb, om een recensie te schrijven over de nieuwe Vegan Juicy steak. Vegan, maar zonder smaak. Dat is eigenlijk het belangrijkste van deze burger, die sinds vorige week te koop is bij Lidl.

Vegan Juicy Steak (Lidl)
Vegan Juicy Steak (Lidl)

Al eerder schreef ik over een andere vegan burger. Dat was de Next Level Burger. Vergeleken bij deze burger is de Juicy Steak echt een complete deceptie. Laat nu de Next Level Burger al niet zo’n beste indruk gemaakt hebben.

Nu kan ik een heel mooi artikel schrijven over hoe ik te werk ging. Boter in de pan, goed kijken naar de instructies. Dat soort dingen. Maar het goede nieuws van deze burger: de instructies komen overeen met de werkelijkheid. Liever had ik ook gezien dat de smaak overeenkwam met iets “werkelijks.”

De Vegan Juicy Steak voor het bereiden
De Vegan Juicy Steak voor het bereiden

Structuur

Over de structuur van de burger kan ik duidelijk zijn. Deze is zacht en aangenaam. De kleur na het bakken ziet er mooi uit.

Smaak

Wat is er dan mis met de smaak? Veel! Eigenlijk komt het erop neer dat het lijkt alsof je deze veggie burger thuis moet afmaken. Dat is natuurlijk zo, want je moet de burger wel zelf bakken. Ik had het idee dat ik zelf nog iets van een smaakversterker toe moest voegen.

Nee, het heeft echt niet te maken met de hoeveelheid zout die ik gewend ben om te eten. Daar let ik graag op. Niet te veel. Deze burger bevat 1,4 gram zout per 100 gram. Dat is best veel. Je zou dus mogen verwachten dat het de smaak ten goede zou komen.

De Vegan Juicy Steak na het bereiden
De Vegan Juicy Steak na het bereiden

Positief

Ik wil best positief blijven. Zeker als het gaat om de ambities van Lidl om meer te bieden op het gebied van vegetarisch en veganistisch eten. Maar, om in Lidl-termen te spreken, dit is geen bekroning of prijs waard. Dat is iets dat je in bijna alle reclames van Lidl voorbij hoort komen. In dit geval is mijn advies: kom met iets nieuws, dat wel smaakt.

Rapportcijfer

Dan het rapportcijfer. Ik moet maar eens afsluiten, want ik heb hier al meer dan genoeg aandacht aan besteed. Ik geef deze burger dan ook een 3 als rapportcijfer. Niet vanwege de smaak (of het gebrek eraan), maar vanwege de structuur.

Kom op Lidl, dit kan beter! Veel beter!

Rapportcijfer: 3

1reactie

  • Net zoals bij McDonald's – De Goede Huisvader, woensdag 11 maart 2020 @ 19:59 Antwoorden

    […] die nieuwe vegan producten van Lidl die ik uitprobeerde. De Next Level Burger was redelijk, maar de Vegan Juicy Steak was niet echt lekker te noemen. Dat vergeten we nu, want het is tijd voor de Next Level […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.