Internet staat er vol mee. Van die handige tips, waarvan je echt kennis genomen moet hebben. Ook voor de kampeerders is er genoeg te vinden aan tips. Laat ik het nu eens anders aanpakken: tien tips die je vooral niet moet volgen tijdens het kamperen. Ik heb je gewaarschuwd.

Tien tips die je vooral niet op moet volgen tijdens het kamperen

10. De buren horen alles

Echt alles! Je denkt dan meteen aan een tent, wanneer het om het horen gaat. Maar reken jezelf niet rijk wanneer je kampeert in een caravan of camper. Ook dan hoor je alles.
Vorig jaar luisterde ik naar een interessante conversatie. Het stel tegenover ons had het over het EK. De Oranje Leeuwinnen deden het prima. Dit leidde tot vragen. Waar “al die vrouwen” dan vandaan moesten komen. Het was toch niet zo, dat bijvoorbeeld Ajax een dames elftal had? De conversatie werd verstoord door een luide wind van de man in kwestie. Waarschijnlijk zijn antwoord op de rare vragen van zijn vrouw.

Hier houdt het nog niet op. We kennen allemaal wel “van die mensen” die je kunt horen telefoneren wanneer zij de supermarkt binnen komen lopen en jij in de rij staat bij de kassa. Op de camping is dat niet anders. Hele gesprekken met doktoren waren voor mij goed te verstaan. Ondanks de “muren” van een kampeermiddel.

9. De buren zien ook alles

Er heerst op een camping een bepaalde sociale controle. Nee, dat is niet gebonden aan het type camping. Mensen die je normaal nooit zou spreken schijnen jouw handelingen ineens bijzonder interessant te vinden. Zeker wanneer je bezig bent met het opzetten of inrichten van het kampeermiddel. Doe je dit omgekeerd, dan levert dit flauwe of soms boze reacties op.

8. Moet je nodig, ren dan niet naar de wc

Dat is karma. Wanneer de nood hoog is, dan zijn er doorgaans geen WC’s beschikbaar. Terwijl je overigens staat te wachten, laat je dan niet manipuleren door kinderen die van het ene op het andere been staan te hupsen. Wees asociaal en bijt ze toe dat ze op hun beurt moeten wachten. Komen boze ouders daarna verhaal halen, ontken dan alles.

7. “En wat doe jij in het dagelijks leven?”

De vraag is bijna gelijk aan: “Wat doet het weer morgen?” Het addertje onder het gras: vertel vooral wat je doet, je gaat hier nog profijt van hebben. Doe je iets “medisch”, dan ben jij ineens gebombardeerd tot medisch expert voor alles en iedereen. Dat geldt trouwens ook voor wetenschappers.

6. Maak viersterrengerechten klaar

Serveer je kroost lauter Haute Cusine tijdens de kampeervakanties. Je weet wel, voedsel dat doorgaans een uur of zes vergt om voor te bereiden. Je kinderen gaan alleen maar meer van je houden. Dat zeggen ze natuurlijk niet, ze smijten met woorden die het tegenovergestelde suggeren.

5. Laat je autosleutel gewoon in het contactslot

True story. 2015. De oudste ging in 2015 een stukje rijden in de auto. Het starten lukte zelfs. Dat kwam omdat we de sleutels in het contactslot hadden laten zitten.

4. Laat je kroost spelen

Het maakt niet uit waar en met hoeveel kinderen. Iedereen is welkom! Zelfs wanneer je bezig bent je kampeermiddel op te zetten of in te richten.

3. Maak ruzie

Maak vooral veel ruzie. Niet iedereen heeft een televisie meegenomen en de soapseries hebben een zomerstop. Ruzies van anderen vullen deze gaten moeiteloos op.

2. Weersvoorspellingen komen nooit uit

Echt nooit. Is het vandaag mooi weer, dan is dit morgen ook zo. Zelfs wanneer de weeralarmen je om de oren vliegen. Dus, waarom zou je een deel van de spullen niet alvast inpakken?! Die neem je gewoon droog mee, want vandaag mooi weer is morgen mooi weer. Wat weten ze nou bij het KNMI?

1. Ze hebben daar vast & ze praten daar vast…

WC papier! De meeste campings hebben dat. Zeker te weten. Het is soms wel even zoeken. Soms ligt het gewoon in de plaatselijke supermarkt, die op zondag is gesloten.

Is het niet te vinden? Dan praten ze vast Nederlands op de camping. Wie spreekt deze wereldtaal nu niet?

Vergelijkbare berichten