Schaap en meisje

Schaap en meisje

Dit is het verhaal van een schaap en een meisje. Toevallig is dat meisje mijn dochter.

Omdat ze er zo lief bijlagen, het schaap en het meisje, besloot ik er een gedichtje over te schrijven. Het is niet zo dat mijn dochter een schaap als knuffel heeft. Ze heeft er drie. Dit zorgt ervoor dat ze nooit zonder komt te zitten, mocht een schaap per ongeluk ‘kwijt’ zijn.

Schaap en meisje dragen dezelfde pyjama
Slapen beiden onrustig
Schaap lag zelfs op de grond
Schaap en meisje liggen beiden tevreden te slapen
Nadat ik schaap terug legde in bed
Schaap en meisje verschillen toch wel
Waar schaap kiest voor dag-dagelijkse stippen,
kiest meisje ervoor om met haar zes levensjaren als een fashionista zuchtend voor haar gevulde kast te staan en te jammeren:
"Ik heb echt niets om aan te trekken!"
Meisje moest eens wat vaker naar schaap luisteren…
of zou ze dan de hele dag in haar pyjama rondlopen?
Schaap en meisje
Het schaap en het meisje.

Update 2023

De pyjama is er allang niet meer. De schapen zijn er nog steeds! Daar wordt nog steeds goed voor gezorgd. Het grappige verhaal is dat ik eerst een schaap kocht. Een paar dagen later kocht ik er voor de zekerheid nog twee. Ik herinnerde me dat het zo lastig was dat de oudste een favoriete knuffel had die uiteindelijk zo lastig verkrijgbaar was. Daarvan was maar een serie gemaakt. De schaapjes zijn nog steeds erg waardevol.

Afbeelding bovenaan deze pagina: Unsplash.

Vergelijkbare berichten