De Goede Huisvader

Een boodschap van emancipatie moet zichtbaar zijn

De Goede Huisvader helpt je daarmee!

Het idee

Het idee is simpel. Het een kan niet zonder het ander. Wil dat zeggen dat je altijd iemand anders nodig hebt om iets te bereiken? Nee! Je kunt zelf ook heel veel bereiken. Sterker nog, soms helpt het enorm wanneer je tegen de stroom in zwemt. Op andere momenten helpt het wanneer je gevoed door de juiste omstandigheden vol blijft houden, zodat je kunt groeien.

 

Het idee is toch nog steeds simpel. In ieder geval als het gaat om de filosofie van De Goede Huisvader: Een boodschap van emancipatie moet zichtbaar zijn. 

Dat niet alleen. Die boodschap moet ook steun krijgen. Ook van buiten de groep waar het om gaat. Op deze pagina lees je daar meer over.

Over emancipatie

Bij emancipatie ben je al snel geneigd om te denken aan vrouwenemmancipatie. Daar is niets mis mee. Toch zijn er meer vormen van emancipatie.

Over emancipatie hoeft De Goede Huisvader je niets te vertellen. Dat je deze informatie leest zegt eigenlijk al voldoende. Je leest deze informatie met een reden. Je wilt weten wat het standpunt is van deze zelfstandig ondernemer. Daarnaast wil je (misschien) weten wat De Goede Huisvader kan betekenen.

Emancipatie houdt dus niet alleen vrouwenemancipatie in. Emancipatie van een volwaardige plaats in de samenleving, op weg naar volwaardige acceptatie. Daar gaat het om. Daar gelooft De Goede Huisvader in. Daar wil De Goede Huisvader je bij helpen. 

Het is niet altijd gemakkelijk om die boodschap over te brengen. Bovendien, hoe zorg je ervoor dat die boodschap niet verstoord wordt door personen of groepen die je daarbij dwarsbomen? Als het om dit soort zaken gaat, denkt De Goede Huisvader met je mee. Veiligheid en goede en betrouwbare oplossingen staan hierbij voorop. 

Misschien gaat dat zelfs te ver. Dat zijn stappen die je nog moet nemen. Het kan zijn dat je aan het begin staat en je nog helemaal niet weet waar je moet beginnen. Ook dan is De Goede Huisvader er voor je. Een website of een webshop starten is een spannende en interessante periode. Het is in ieder geval niet iets dat je uit de weg zou moeten gaan. Jouw boodschap van emancipatie moet gehoord worden. Mits deze niet haatdragend, kwetsend of beledigend is.

Er zijn grenzen...

Inderdaad, er zijn grenzen. Sommigen zijn van mening dat bepaalde visies of standpunten een vorm van emancipatie zijn. In andere gevallen gaat men ervan uit dat het gaat om een bescherming. Denk dan aan de meest radicale vormen van feminisme bijvoorbeeld. 

Op dit punt stelt De Goede Huisvader grenzen. De waarheid leert dat dit geen vernieuwing is. De waarheid leert dat deze ideeën gebaseerd zijn op haat. Daar trekt De Goede Huisvader een lijn. Een strakke, duidelijke lijn.  

Ben je het daarmee niet eens, wordt dan niet boos. Dit is namelijk ook die vrijheid van meningsuiting waarmee zovelen schermen. De Goede Huisvader gaat ervan uit dat deze twee kanten op werkt. In dit geval kiest De Goede Huisvader ervoor om de kant te kiezen van de emancipatie van de juiste partijen.

Dit geldt ook voor emancipatie van wat men op een minderwaardige manier omschrijft als ‘minderheden.’ Dit zijn geen ‘minderheden.’ Een minderheid suggereert dat er sprake kan zijn van een groep die minderwaardig zou kunnen zijn. Daarvan is geen sprake.

Wat is je idee?

Wat is je idee? Wat zijn je gedachten? Je dromen of idealen? Laat het weten! 

Niet zodat De Goede Huisvader ermee ‘weg kan lopen.’ Laat daar geen misverstand over bestaan, dat gaat niet gebeuren. 

Praten of advies inwinnen kan altijd. Dat is geen probleem! Dus, waar wacht je nog op?

Gerelateerd

Het is iedere dag Pride Maand

Lees wat dat precies inhoudt.

Het is iedere dag Pride Maand bij De Goede Huisvader

Inderdaad, dat lees je goed: het is is iedere dag Pride Maand bij De Goede Huisvader. Dus niet iedere maand. Nee, iedere dag. Daarmee wordt geen afbreuk gedaan aan de Pride Maand of de geschiedenis ervan.

Lees meer hierover.

Kvk: 50509616
Btw: NL002057857B55
[email protected]

2014 – 2024 © De Goede Huisvader