De Goede Huisvader

Over

Alles over De Goede Huisvader

De Goede Huisvader

Even voorstellen

De Goede Huisvader is een juridisch begrip. Het gaat uit van een zorg principe. Het gaat van het idee dat er op een verantwoordelijke manier voor wordt gezorgd dat er geen schade ontstaat door zorg of door een bepaalde gedraging. De geschiedenis ervan gaat terug tot de Romeinse tijd (Bonus pater familias).

De Goede Huisvader is een initiatief van Harm Jagerman en werd ooit gestart als een platform voor het verspreiden van een bepaalde boodschap. Vanaf 2021 vonden de bedrijfsactiviteiten onder deze naam plaats. Deze hebben te maken met web diensten.

De Goede Huisvader?

De term “goede huisvader”  (zonder hoofdletters)  is een juridisch begrip, dat teruggaat tot de Klassieke Oudheid (Romeins recht). De oorspronkelijke, Latijnse naam, was bonus pater familias. Het is een verwijzing naar zorg dragen voor iets of iemand. Iemand die zich op een redelijke wijze of verantwoordelijke wijze inzet of gedraagt om er alles aan te doen om bepaalde te voorziene schade te voorkomen of te beperken.

Dat was niet het idee van de website. Het was oorspronkelijk een grappig bedoelde uitleg van mijn leven als thuisblijf vader. Een vader die rollenpatronen omdraaide, waar dit soms niet gewoon was. Met een andere manier van aanpak. Niet alleen als het om het huishouden ging. Ik combineerde dit huishouden en de zorg voor de twee kinderen (2008, 2011) met werkzaamheden als ZZP’er. Later zou De Goede Huisvader als bedrijfsnaam staan voor de goede zorg voor de voortzetting van online activiteiten van klanten. Dat is nog steeds het idee. Ervoor zorgen dat de online activiteiten op een goede manier en vooral veilige manier plaats kunnen vinden. Vandaar dus de naam De Goede Huisvader.

Geschiedenis

Het begon in 2014 met de introductie van de website. Die website was erop gericht om aandacht te besteden aan andere rollenpatronen, emancipatie en achtergrondartikelen. Geschreven door mij, Harm Jagerman. In 2013 besloot ik mijn werkzaamheden als senior functioneel beheerder te beëindigen en voortaan door te gaan als ZZP’er. Ik was al ingeschreven bij de Kamer van Koophandel sinds 2012. Dit combineerde ik met mijn werkzaamheden in loondienst.

De website groeide uit en ik werd gevraagd voor interviews. Om te vertellen hoe het leven eruit zag als huisvader, die zijn werkzaamheden als ZZP’er combineerde met de zorg voor twee kinderen (2008, 2011). Wel keerde ik twee keer terug in loondienst (2015 en 2016), maar ik besloot uiteindelijk om weer verder te gaan op dezelfde voet. In 2018 werd ik gevraagd om een webshop in te richten en te beheren voor een delicatessenwinkel. Dit deed ik tot aan eind 2019.
 
In 2020 besloot ik me te richten op iets dat ik al eerder aangeboden had als dienst: het ontwikkelen van websites. Dit heb ik enige tijd gecombineerd met diensten op het gebied van web hosting. Later heb ik dit dienstenpakket aangepast. Wil je meer lezen over het dienstenpakket, dan klik je hier.

 

Code

Diensten

Het dienstenpakket bestaat uit:

  • Advies

    Advies op het gebied van IT, online diensten, website beheer en natuurlijk WordPress.

  • Ontwikkeling

    Het ontwikkelen van websites en webshops op basis van WordPress.

  • Beheer

    Het functioneel, technisch of gecombineerd beheer van websites of webshops.

Contact

Algemeen contactformulier

Kvk: 50509616
Btw: NL002057857B55
[email protected]

2014 – 2024 © De Goede Huisvader