Contact informatie

Rijnegommerstraat 28
2382XB Zoeterwoude
KVK: 5059616
BTW: NL002057857B55

Telefoon & e-mail

Mark Rutte hield gisteren zijn toespraak op televisie. Ongeveer 7,6 miljoen mensen hebben deze toespraak gezien. Lees hoe ik er over denk en lees meer over een gratis dienst die ik aan kan bieden, nu ik als zzp’er toch niets te doen heb – behalve mijn kinderen thuisonderwijs geven. 

Begin er maar eens aan. Een toespraak op televisie. Dat komt bijna nooit voor in Nederland. Je weet dus dat het allemaal serieus is. Voor sommige mensen was het nog niet serieus genoeg. Aan de andere kant, voor anderen is het nooit genoeg. Over de rug van deze crisis vechten zij een politieke strijd uit. Net nog even dat toontje, die intonatie. Blijkbaar moet dat.

 

Niet alleen

Doet “Rutte” het verkeerd? Rutte “doet” het niet alleen. Stel je voor zeg, we wonen niet in Rusland. Al denken sommige mensen dat we blijkbaar in een dictatuur wonen. Dat wonen we niet, echt niet. Het verschil is simpel: je mag zeggen wat je wilt. Ook over deze crisis. Crisis, dat is het zeker.

 

In tijden van crisis is het zaak om je te focussen op wat belangrijk is. Dat je dan uitleg geeft over de scenario’s. De mogelijke scenario’s. “Doet” Rutte dat verkeerd? Hij doet het niet alleen. En of het verkeerd is? 

 

Het is zo dat er geen goed en fout is. Was dat verschil wel duidelijk, dan kon je pasklare oplossingen aanbieden. Helaas, die zijn er niet. Er is geen magische optie. Geen definitieve oplossing. Trial and error. Vallen (hard) en opstaan. Die scenario’s heeft hij ons voorgehouden. Op een heldere, rustige manier. Zonder poespas. Daar kan en mag een niet nader te noemen Amerikaanse collega een voorbeeld aan nemen.

 

Nepnieuws

Ja, het blijft onzeker. Het is onzeker. Het doet pijn, emotioneel en lichamelijk. Je verliezen in onjuiste of onware bericht, al dan niet opzettelijk geschreven, is niet goed. Controleer altijd de bron. Zoek naar meerdere bronnen. Kom je er niet uit, stel je vraag dan aan anderen. Bijvoorbeeld aan mij. Nee, ik zeg niet dat ik expert ben op het gebied van Corona. Wel weet ik hoe ik (snel) dingen uit kan zoeken. Dat doe ik graag voor je. Zie het als mijn (bescheiden) bijdrage. Zie het als “mijn steentje.”

Naast huisvader ben ik fotograaf en schrijver. Een zzp’er dus. Het laat zich makkelijk raden. Net zoals veel andere zelfstandigen zijn het moeilijke tijden. De tijd die ik kan besteden met mijn kinderen gaat natuurlijk voor. Maar daarnaast bied ik deze dienst graag (gratis) aan.

Waarom doe ik dit? Omdat ik weet dat er veel onwaarheden verspreid worden. In deze moeilijke tijden is het daarom goed feiten van fictie te onderscheiden. Daar wil ik je graag mee helpen.

Natuurlijk er zijn veel bronnen die je kunt raadplegen. Daar schuilt nu net het gevaar. Zoveel bronnen. Bovendien kun je je de vragen ook aan anderen stellen. Het gevaar bestaat dat je misschien geen antwoord gaat krijgen.

 

Op elkaar letten

Terug naar Mark Rutte. Naar zijn woorden. Om op elkaar te letten. Doe dat! Let op elkaar en luister naar wat de mensen zeggen die er verstand van hebben. Geloof me, wat zij zeggen is geen complot. Wat zij zeggen is niet altijd even leuk. Laten we eerlijk zijn, dit alles is niet leuk.

 

Sterkte allemaal. En heb je vragen, dan weet je mij te vinden.

 

Hoe neem je contact op?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.