Orde in de chaos

Wist je dat ik sinds 2014 verantwoordelijk ben voor deze website? Wist je ook dat het tijd werd om orde in de chaos te scheppen? Sinds 2014 heb ik iets nagelaten: eens goed op te ruimen. Het werd daarom tijd om daar wat aan te doen.

April 2014 begon ik aan De Goede Huisvader. Het doel was om te schrijven over mijn leven als (t)huisvader en zelfstandig ondernemer. Dit doe ik dus al zes jaar. Niet altijd op een even regelmatige basis. Uitstapjes maakte ik met of naar andere blogs, om daarna gewoon weer terug te keren naar de basis, deze website dus.

Zes jaar is een best lange periode wanneer het gaat om schoonmaken. Dat er een schoonmaak nodig was, dat bleek wel uit allerlei rare dingen die jij niet hebt gezien, maar ik wel. Dus het werd een kwestie van “schouders eronder en gaan.”

Waar begin je eigenlijk? Als eerste besloot ik dat het tijd werd voor het aanpassen van het uiterlijk van de website. Dat deed ik de afgelopen zes jaar wel vaker. Nu wilde ik een stapje verder gaan. Omdat ik ervoor koos de openingspagina meer dynamisch te maken, moest ik eens goed kijken naar de verschillende artikelsoorten of categorieën. Dat nam wel even tijd in beslag.

Tijdens het nalopen van de categorieën maakte ik de keuze om bepaalde categorieën aan te passen en sommigen zelfs helemaal te laten vervallen. Neem nu bijvoorbeeld een foto-categorie. Hierin stonden foto’s die je ook gewoon op de social mediakanalen kan terugvinden. Een beetje dubbel dus.

Ook werd het tijd om eens goed na te denken over de gebruikte foto’s. Niet alle foto’s waren meer even actueel, dus het werd tijd om hier wat aan te doen.

Aangezien ik recent nog begon aan een nieuwe dienst onder de naam De fotograferende huisvader, mocht dit ook best vermeld worden. Meer dan alleen een verwijzing in het menu van de website was gewenst.

All-in-On WP Migration en WordPress

Van dit alles heb je weinig tot niets gemerkt. De aanpassingen en de schoonmaak deed ik op een andere locatie dan deze website. Om je een technisch verhaal te besparen: ik maakte hierbij dankbaar gebruik van All-in-One WP Migration. De website is namelijk gebaseerd op WordPress.

Met WordPress maak ik al sinds lange tijd websites. Naast het feit dat dit een gratis Content Management Systeem is, kun je er ook veel invoegtoepassingen voor vinden. Die lossen bepaalde missende opties of onderdelen voor je op.

WordPress is een gratis CMS, maar dit geldt niet voor alle toevoegingen. Denk aan een uiterlijk, handige opties etc. Je kunt ook prima volstaan met gratis dingen. Dat bewijst de website van De Goede Huisvader.

En nu?

Aangezien ik mijn blog over de Volvo 850 geactualiseerd heb, moest het maar eens tijd worden voor het schrijven van een blog over mijn Volvo V70 (Classic).

Advertentie

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.