Op social media

Op social media

Sinds een aantal dagen zijn we gelukkige eigenaars (of bazen) van een chocoladebruine labrador retriever. Wat ook nieuw is, dat is dat de hond in kwestie – Guus – inmiddels beschikt over eigen pagina’s en accounts op social media. Iets waarvan ik gedacht had dat dit ik dit nooit zou doen.

Er bestaat een kans dat Guus straks meer volgers heeft op social media dan dat ik heb…

Zaterdag 4 juli was het zover. We mochten Guus mee naar huis nemen. Dat was een aparte autorit, want hij moest wennen aan dit fenomeen. Het gevolg was een zielig huilende hond op de achterbank. Geen zorgen, we hebben een speciaal tuigje gekocht die vastgemaakt kan worden aan de gordelhouder. Hiermee verklein je de kans op schade wanneer er een aanrijding plaatsvindt. Oftewel: Guus zal niet gelanceerd worden. Helaas zie ik maar al te vaak honden los in de auto vervoerd worden. Blijkbaar denkt niet iedereen na over de gevolgen van een aanrijding wanneer e hond geen eigen gordel heeft.

Guus

We beginnen even met wat feiten…

Het hondenras labrador retriever (afgekort gewoon labrador) is een ras dat nog niet zo lang geleden ontstond. In de negentiende eeuw werden andere rassen met de St. John’s-hond gekruist. Dat konden allerlei soorten zijn. Denk dan aan de gordon setter, de flatcoated retriever, de Chesapeake Bayretriever en de spaniël. Na een oversteek naar Canada (Newfoundland) werden de honden daar gebruikt voor de jacht. Onterecht worden de honden ook wel eens Newfoundlanders genoemd. Dat klopt niet, want de Newfoundlander is een hondenras dat er anders uitziet. Overigens is de binding met Canada voor de labrador retriever wel aanwezig, omdat dit een verwijzing is naar de provincie in het oosten van Canada (Newfoundland and Labrador).

Eigenlijk is de hond gefokt voor de jacht langs het water. De hond heeft tussen de tenen zelfs een soort van zwemvliezen. Nu hoef je de hond er niet voor te gebruiken. Wij zijn dat zeker niet van plan.

De hond is een echte doener. Hij wil graag van alles. Zeker nu hij jong is, bestaat zijn wereld uit een groot speelveld. Dat is soms lastig te remmen. Vandaar dat we snel beginnen aan een puppy training. Niet dat we verwachten dat hiermee het karakter van de hond helemaal zal veranderen. Gelukkig niet, want in de basis gaat het hier om lieve en trouwe honden. Dat zien we nu al terug. De momenten van herkenning – die heb ik eerder gezien – zijn er en wanneer Guus zich op zijn gemak voelt, dan laat hij dat ook blijken.

Social media?

Waarom ben ik begonnen aan een aantal aparte kanalen op social media speciaal over Guus. In de eerste plaats omdat hij het waard is om gefotografeerd te worden. Hiermee bereik je een andere doelgroep. Eentje die niet geïnteresseerd is in foto’s die ik normaal gesproken maak of in berichten die ik normaal gesproken schrijf. Een bijkomend voordeel kan zijn dat je leert hoe anderen met hun honden omgaan. Ook zie je op deze manier nog eens leuke, andere honden voorbijkomen.

Is het raar dat ik hiervoor koos? Wanneer je me dit een jaar geleden gevraagd had, dan zou ik “Ja” hebben gezegd. Nu is dat anders. Nu is het de moeite van het delen waard.

Benieuwd naar de avonturen van Guus? Hij doet nog niet zoveel, omdat het een puppy betreft. Dat zal in de toekomst zeker gaan veranderen. Hieronder een lijstje van waar Guus ‘aanwezig’ is:

Als experimentje heb ik zelf nog een Snapchat account geopend, al weet ik niet of deze aangehouden zal worden. Snapchat is nu niet echt gericht op dieren, kijk maar naar de avatars die je kunt aanmaken. Op Snapchat is Guus te vinden als – verrassend – labguus.

Geef een reactie