Mijn dochter heeft haar zwemdiploma gehaald. In 66 lessen, waarvan ze er vijftien gemist heeft (door ziekte en vakantie). Ik weet dat ’t geen record is, maar ik weet ook dat het best wat eerder had gekund.

Geduld

Ik ben niet altijd de meest geduldige (huis)vader. Nee, geduld is niet mijn sterkste kant. Toch weet ik nadat dochterlief haar laatste zwemlessen voor het afzwemmen volgde, dat het ook wat sneller had gekund. Zeker wanneer ik haar tijdens het afzwemmen in actie zag.


Mijn dochter is af en toe een dromer. Ze kan zich zonder moeite terugtrekken in haar eigen wereld. Het gevolg: dingen nemen soms meer tijd in beslag. Een ander gevolg: haar vader moet weer eens zuchten en vraagt na afloop – wanneer ze heeft laten zien dat ze iets kan of iets behaald heeft – waarom ze het niet eerder kon doen. Vaak weet ze dan wel een leuk antwoord te verzinnen of verzand ze in een of ander verhaal, waar echt niemand een touw aan vast kan knopen. Dit beloofd nog wat voor de toekomst. Bijvoorbeeld wanneer ze te laat thuis komt. Zit ik dan midden in de nacht te wachten op een verhaal, dat zo ongeveer terug moet gaan tot een aantal maanden geleden? Nee, dan wil ik slapen.

Met haar zwemdiploma en medaille.


Misschien moest ik haar inderdaad op voorhand al huisarrest geven. Dat heb ik immers ook al gedaan voor de oudste… 

’n zwemdiploma

Goed, ’n zwemdiploma! Het hoort erbij, zelfs dat lange wachten erop. Zodat ze in ieder geval weet wat ze in het water moet doen. Nu op naar Diploma B… nog meer wachten dus. Een goede les, niet alleen voor mijn dochter. Ook voor mijn wetenschapper en mij… Zij heeft overigens meer geduld dan dat ik heb… veel meer!

Afbeelding bovenaan deze pagina: Unsplash.
 

Vergelijkbare berichten