Het is een lang gekoesterde wens, vooral van mijn zoon. Ongeveer twee jaar geleden begon hij erover. En nu, het is Meivakantie, werd het eens tijd om wat te gaan vloggen.

Of hij veel te vertellen had, vroeg ik hem destijds. Dat maakte hem niet echt heel veel uit. Zolang hij maar aan de slag ermee kon gaan. We besloten het niet te doen, afgezien van een vlogje voor privégebruik, dat hij op weg en op de Leidse markt maakte. Daarna bleef het stil.
Toch kwam hij er zo nu en dan op terug. Het leek hem leuk om de zoveelste te zijn, die zichzelf zou filmen terwijl hij een spelletje speelt. Ik legde hem meerdere malen uit, dat dit niet zo bijzonder zou zijn en de kans om “opgepikt” te worden zou niet bijzonder groot zijn. Nee, dat heeft niets te maken met niet willen geloven. Soms moet je gewoon realistisch zijn, toch? Wellicht sla ik de plank mis, maar goed… ik ben dan ook geen expert.

Instagram-account

In plaats van hem een eigen YouTube-kanaal te geven, besloten wij (Mijn Wetenschapper en ik) tot iets anders: we gaven hem enkele dagen geleden de mogelijkheid om zijn creativiteit op een andere manier te delen. Ik begon een Instagram-account voor hem. Vanwege de mogelijkheden voor automatisch plaatsen en statistieken, koppelde ik een Facebook-pagina aan dit account. Hij is zeer enthousiast wanneer hij merkt dat zijn foto’s leuk gevonden worden.


Het is Meivakantie en we verveelden ons een beetje. Ook mijn dochter gaf aan dat ze een vlog wilde maken. Daarom besloot ik een telefoon te geven en dit is de uitkomst. Een vlog met een boodschap.


Vergelijkbare berichten