Je zou het niet zeggen, maar er was een tijd dat mijn dochter een grote hekel had aan zwembaden. Inmiddels is dat helemaal anders. Inderdaad, mijn dochter zwemt!

Diploma B werd nog even snel voor de vakantie gehaald. Er was een tijd dat ik dacht dat ze nooit zwemles zou kunnen volgen. De angst was enorm groot. Zelfs zo groot dat ze ons vast pakte wanneer we haar mee het zwembad in namen. Sterker nog, álles werd vastgepakt. Van schouders tot haren en van oren tot neuzen. Dit om te voorkomen dat ze alleen in het water zou moeten zijn of het idee had dat ze alleen moest zijn in het water.

Peuterbadje

Toen mijn dochter twee jaar oud was ging het bijna mis. In een peuterbadje viel ze voorover in het zwembad. Gelukkig was ik er op tijd bij, om haar uit het water te plukken (ik liep achter haar). Sinds die tijd werden zwembaden gezien als plaatsen die niet te vertrouwen waren. Toch kwam de tijd eraan dat er nagedacht moest worden over zwemles. Samen met haar broer – die wisselde van zwemles – begon ze aan de zwemlessen toen ze vijf jaar was. Ze is nu zeven en diploma B is in haar bezit.

Angsten overwinnen

Het toont aan dat ze in staat is geweest om haar angsten te overwinnen. Iets waar zij trots op mag zijn. Al is ze nu van mening dat het volstrekt normaal is.

Nu ze op de camping is, lijkt het nauwelijks voor te stellen allemaal. Bij iedere sprong is er daarom bij mij nog steeds een stukje verbazing, gecombineerd met gepaste trots.


Dankzij een goede en rustige begeleiding is mijn dochter in staat geweest om haar angst te overwinnen.

Vergelijkbare berichten