Komt er ooit een dag waarop ik de logica van mijn dochter zal begrijpen?

Komt er ooit een dag waarop ik de logica van mijn dochter zal begrijpen?

Wanneer ik vragen stel aan mijn dochter, dan laat zij mij soms weten dat die vragen helemaal niet nodig zijn. Haar acties zijn soms volstrekt logisch. Ik vraag mij dan af of er ooit een dag zal aanbreken waarop ik de logica van mijn dochter zal gaan begrijpen.

Een duikbril. In de keuken. Op het aanrecht om precies te zijn. Neergelegd door mijn dochter. De reden is voor mij niet duidelijk, want ze is er niet. Zou ik ernaar vragen, dan rolt ze misschien (weer) met haar ogen. Of ik het echt niet begrijp. De vraag “Begrijp je dat dan echt niet?” is er eentje die zij mij regelmatig stelt.

Het valt ook niet mee als achtjarige. Helemaal wanneer je bedenkt dat je eigen vader je niet begrijpt. Neem nu een dansje dat we moesten oefenen voor de jaarlijkse Bazaar op school. Onderdeel van dit dansje was de Swish Swish Move. Zelfs een filmpje gemaakt door ene Noor uit 2017 bood geen uitkomst. Volgens dochterlief moest na vijf minuten de conclusie getrokken worden dat ik het gewoon niet kon en dat we er maar beter mee op konden houden. Geduld is soms niet haar sterkste punt…

Komt er ooit een dag waarop ik de logica van mijn dochter zal begrijpen? De voortekenen zijn niet bijzonder gunstig. Als vader van een achtjarige dochter heb ik het soms zwaar. Heel erg zwaar. Rollende ogen, zuchten en vileine opmerkingen. Ze komen allemaal voorbij.

Wanneer ik haar wat uit moet leggen, dan mag ik natuurlijk niet hetzelfde doen. Begin ik te zuchten wanneer ik haar wat uit moet leggen, dan levert mij dit strafpunten op. Gelukkig is ze inmiddels voorbij die fase van “Je mag niet op mijn verjaardag komen.” Die fase hebben we al gehad. Gelukkig. Of niet. Wat ervoor terug is gekomen…

Ik zal haar straks eens vragen naar de reden waarom de duikbril neergelegd moest worden in de keuken. Ik kijk nu al uit naar het antwoord en de mogelijke analyse van dit antwoord.