Je vader was een konijn, je moeder een kat…

Je vader was een konijn, je moeder een kat…

Ik snap er weinig meer van. Televisieprogramma’s voor kinderen. Eigenlijk snap ik het ook niet helemaal, waarom ik hier een blog over schrijf.

Goed, de Wonderlijke Wereld van Gumball… Een van de favoriete “tekenfilms” van mijn zoon. Nee, het is geen “echte” tekenfilm, maar een animatiefilm (of serie). Maar dat is verder niet zo belangrijk. Ik snap er weinig meer van…
Vader Wattersons is een konijn. Richard om precies te zijn. Hij is getrouwd met Nicole. Tot zover is er niets aan de hand. Ware het niet, dat vader Wattersons een konijn is. Moeder Wattersons is een kat. Dan heeft hij een zusje, Anaïs, eveneens een konijn. Gumball zelf is een kat. Dan is er nog Darwin, een geadopteerd broertje. Om precies te zijn: een goudvis met benen…
De familiegeschiedenis van de Watterstons gaat terug tot een rat (de opa van Gumball) en een roze konijn (de oma van Gumball).
Snap je het nog?
Ik moest mij even voor laten lichten door mijn zoon. In een poging om iets meer helderheid te krijgen vroeg ik hem om een uitleg waarom een konijn met een kat is getrouwd en of dit niet raar is. Volgens mijn zoon is dat volstrekt normaal. Ze zijn immers “getekend.”
De animatieserie, uitgezonden via Cartoon Network, zag het levenslicht in 2011. Er zouden plannen klaar liggen voor een film, maar dat is onzeker na het vertrek van een van de bedenkers van de serie.
Zoonlief ziet wat hij wil zien. Niet dat het niet normaal zou zijn; een konijn en kat. Hij ziet wat hij belangrijk vindt: een animatieserie met grappen en grollen…
Opvallend aan dit alles: op de Engelstalige Wikipedia pagina lees je niet alleen meer over The Amazing World of Gumball (de officiële naam), je kunt op deze pagina ook zien welke prijzen deze animatieserie heeft gewonnen. Ondanks de rariteiten. Maar goed, Barbapapa was destijds toch ook niet normaal? Toch lijkt het wel dat er in “mijn tijd” naar mijn idee iets meer “normale” tekenfilms werden uitgezonden….
Geweldig, mijn tijd… Zojuist heb ik gedaan wat mijn moeder normaal gesproken ‘doet:’… Iets met vroeger … en beter… Geweldig…
 

Gerelateerd

De officiële website
 

Bron afbeelding: een video van Cartoon Network. Klik hier voor de bron.

1 reactie op “Je vader was een konijn, je moeder een kat…”

  1. Haha, onbegrijpelijk hè? Maar ja, liefde laat zich niet in een hokje proppen – dus tja als een kat en een konijn gelukkig zijn 😉

Geef een reactie