Zo, dus je dacht gisteren (zaterdag): “Och, we zaten de hele dag al binnen.” Je trok erop uit. Dat corona gedoe, dat valt best wel mee. Bovendien, ik ben gezond. Wat kan mij nu gebeuren? So what, dan maar een beetje grieperig. Niets aan het handje toch?

Denk hier eens over na…


Je voelt niets. Helemaal niets. Geen kuchen, zelfs geen verkoudheid. Koorts? Nee hoor. Ondertussen sta je net iets te dicht bij iemand anders. Of raak je die stang aan van het karretje in de bouwmarkt. Wie heeft kort daarvoor eraan gezeten? En wie na jou?

Je staat in de rij bij de kassa. Het schiet niet op. Het is druk. Veel te druk. We kunnen toch best wat doorlopen? Die schutting moet je vandaag toch afmaken. Dat doet dat ding niet zelf. Ongeduldig ben je en die anderhalve meter, dat is onzin. Hoe weet je wat de gezondheid is van de persoon voor je? Ken je die persoon? Of de persoon die achter je staat. Het maakt niet uit. Jij bent jij en dat corona gedoe is overdreven. Een hype van (linkse) media. Een soort bangmakerij van de overheid.


Vraagje: hoeveel mensen zijn gisteren ziek geworden? Misschien dachten sommige mensen wel precies zoals jij. Of niet. Misschien was het een ongelukkige ontmoeting. Bijvoorbeeld in de bouwmarkt. Gewoon op een zaterdag. Misschien, wie zal het zeggen. Jij bent jij en wat heb je met de rest van het land te maken?


Vertel je dat ook even tegen de nabestaanden? Nee, ik leg de schuld voor de doden niet bij je neer. Dat zou ik nooit doen. Wat ik wel bij je neerleg is de beschuldiging over je onverantwoordelijke gedrag.
Vervang bouwmarkt door parken, duinen, strand of een milieustraat. Moest dat laatste overigens echt gisteren?


“Wat een aanstellerij” denk je misschien. Dat denken sommige mensen die erdoor getroffen zijn niet. Anderen, die niet getroffen zijn, denken niet zoals jij. Maar ja, jij bent jij. De schutting, die was belangrijk.
Ik hoop dat je nog heel lang van die schutting kunt genieten. In blakende gezondheid. Dat hoop ik oprecht. Ook koester ik de hoop dat je echt niets had of hebt. Dat je virusvrij was en blijft.


Ben ik misschien te hard? Raken mijn woorden je? Goed zo, dat was de bedoeling. Er komen meer van deze dagen aan. Zonnig, prima weer om te gaan klussen. Wat je niet in huis hebt kun je ook bestellen. Online. Houdt wel netjes afstand tijdens het bezorgen. Of wacht, dat doen de bezorgers wel voor je (weet ik uit eigen ervaring).


Wil je lopen of rennen in het park of langs het strand? Bedenk goed, er komen meer mooie dagen aan. Dagen waarop je hopelijk voor niets hoeft te vrezen. Dat hoop ik echt. Voor nu zijn die dagen er helaas niet. Maak daarom het beste van de situatie. Open een raam, ga in de tuin of op het balkon zitten.  Voor mij part op het dak (zorg dat je er niet vanaf valt). Kijk dan om je heen. Zoek naar het mooie. Het is er, echt waar. Zou je dat willen missen? Misgun je het een ander? Zodat die ander het mag missen? Wees eens eerlijk. Nee toch zeker?
Het is zondag 22 maart. Gisteren werd bekend dat er in 24 uur 30 mensen zijn overleden. Aan de lijst met besmette (of zieke) personen werden in 24 uur 637 mensen toegevoegd. Dat brengt de totalen op 136 overledenen en 3.631 mensen die besmet (of ziek) zijn.


Nogmaals, is dit te hard? Zie je dit als aanval? Gelukkig, het is maar een mening. Vrijheid van meningsuiting. Daar valt ook onder dat ik je onverantwoordelijk mag noemen. Zelfs dat ik je egoïstisch mag noemen. Dat mag, want jij mag erop reageren met jouw reactie. Dat het onzin is. Aanstellerij. Bangmakerij. Zeg dat ook even tegen de families en vrienden van de 136 overleden personen.


Is je schutting al af? Ik hoop dat je er nog heel lang van kunt genieten. In goede gezondheid. Echt waar. Ik spuug niet op de grond uit belediging, maar omdat ik het zweer.


Wil je vandaag naar het park, bos, strand of die bouwmarkt? Denk er nog eens over na. Gebruik je verstand. Denk bijvoorbeeld eens aan het zorgpersoneel. De komende week verwacht men 1.400 IC-bedden te gaan vullen (bron).

Vergelijkbare berichten