Daar was het bericht van Twitter over links naar andere social media platforms ‘ineens’ op zondagavond. Omdat ik zelf actief gebruik maak van Twitter, besloot ik om iets te delen, zodat je weet hoe je mij ook via andere kanalen kunt vinden. Kortom: hoe vind je Harm?

Screenshot Twitter Support
Screenshot Twitter Support

Daar was dus het bericht van Twitter Support. Een bericht over het linken naar andere social media platforms. Het zorgde bij mij wel voor wat vragen. Mocht je nu wel linken naar artikelen op andere social media platforms en weer niet naar accounts of mocht je helemaal niet meer linken? De website van de NOS gaf het antwoord, zoals je hier kunt lezen.

Het risico voor Twitter bestaat dat men hiermee een gigantische boete riskeert. Boete of niet, hiermee riskeer ik als Twitter gebruiker ook dingen. Bijvoorbeeld een blokkade van mijn account. Er staan verwijzingen in berichten naar bijvoorbeeld mijn Instagram-account. Eerder merkte ik al dat de link die ik had toegevoegd naar mijn Mastodon-account geruisloos was verdwenen. Ik had niet eens een waarschuwing voorbij zien komen.

discussie

Het is een interessante discussie die je erover kunt voeren. Vooral als het gaat om vrijheid van meningsuiting, waarover de huidige eigenaar zoveel te zeggen heeft. Naar mijn idee is het uitsluiten van links naar andere platforms een beperking van de vrijheid van meningsuiting. Zelfs wanneer dit concurrenten zijn. Het is alsof je als autodealer de tweedehands auto’s van een ander merk dan het merk dat je verkoopt voorziet van stickers, wanneer je een merkdealer bent. Of misschien erger dan dat: de auto’s die je inkoopt breng je direct naar de sloop, zelfs wanneer de auto’s nog gewoon te gebruiken of te verkopen zijn. Alles om de concurrentie te dwarsbomen.

Niet ‘belangrijk’

Zelf beschouw ik me niet als ‘belangrijk’ op Twitter. Wat ik belangrijk vind is de contacten met personen op dit social media platform. Het zou jammer zijn wanneer ik deze verlies. Ik weet dat dit ook mogelijk is via andere platforms. Op andere platforms ben ik ook actief als De Goede Huisvader. Om je het gemakkelijk te maken dan nu de opties Hoe vind je Harm?

Nou, wanneer dát niet makkelijk is om te onthouden…

Vergelijkbare berichten