Hoe ga je ermee om, wanneer de scholen gesloten zijn en je gedwongen wordt om thuis te werken?


Het was nogal wat. Twee weken geleden volgde het nieuws dat de scholen in Nederland gesloten zouden worden. In ieder geval tot 28 april.


Zelf hadden we de beslissing als ouders al genomen: onze kinderen zouden vanaf 16 maart thuisblijven. Wat de overheid ook zou beslissen. Misschien zijn kinderen geen risicogroep. De ouders die de kinderen brengen wel.


In eerste instantie leek het allemaal ver weg te zijn. Het speelde zich af in China. Langzaam kwam het dichterbij. De wereld leerde over het coronavirus (COVID-19). Inmiddels wordt het nieuws gedomineerd door het virus. Logisch, want het gaat om grote aantallen zieke mensen en mensen die aan de gevolgen van het virus overleden zijn. Niet alleen in ons land. Overal in de wereld heeft men ermee te maken.


Hoe ga je ermee om, wanneer je van de ene op andere dag twee kinderen thuis hebt? Je past je aan. Dat is de eerste stap. Het heeft geen zin om te beschrijven hoe wij het allemaal doen als advies. Ieder gezin is anders.
Wij doen het op onze manier en zolang als dat het nodig is. Daarover klagen kan en mag. Het is nu eenmaal zo.


Omdat mijn eigen bedrijfsactiviteiten niet eens meer teruggebracht waren tot een minimum (lees dus: geen bedrijfsactiviteiten), wilde ik toch iets doen met mijn creativiteit. Dat deed ik na een week van stilte. Vanaf de zevende dag van de ‘quarantaine’ of ‘lockdown light’ besloot ik iedere dag een foto te plaatsen. Iedere dag een vleugje humor.

Update februari 2022:
De foto’s zijn inmiddels niet meer op de website te vinden. Wel zijn ze gewoon nog te vinden via Instagram, Twitter en Facebook.

Disclaimer

Hoewel de foto’s het idee kunnen geven dat we de zaken niet serieus nemen, doen we dit zeker. We onderschatten COVID-19 niet. Daarnaast nemen we onze taken als thuisonderwijzers serieus. Wat je op de foto’s ziet noemen we zelf de ‘extra vakken.’ Met een knipoog natuurlijk!

Vergelijkbare berichten