Griepvirus!

Griepvirus!

Het is weer die tijd van het jaar. Waarop schoolklassen steeds leger worden door uitval van leerlingen. Zo telde ik afgelopen vrijdag zes uitvallers in de klas van mijn dochter. Zelf heb ik ook last van een griepvirus, maar dan eentje dat betrekking heeft op elektrische apparaten. Een voor een lijken ze uit te vallen.

Zondagmiddag. De droger stond aan, de wasmachine ook en ineens knap! Stekker gesmolten. Alles uitgezet en toch maar een tripje gemaakt naar het tuincentrum. We zouden alvast wat inspiratie opdoen voor kerst. Niet dat we alles al neer gaan zetten, zo werd mij verteld. Alleen kijken. Daar zijn wij Nederlanders immers goed in, toch?!

Eenmaal thuis volgde dan het nodige denkwerk en een snel tripje naar de bouwmarkt. Dertig euro lichter kon ik aan de slag. Ik liet weten dat dit wel enige uurtjes in beslag zou nemen. Om precies te zijn drie. Het werden er uiteindelijk 2,5. Binnen de limiet dus. Dit keer was het voor het grootste deel nog licht tijdens mijn werkzaamheden. Dat is wel eens anders geweest. Er zijn momenten geweest waarop ik, gewapend met led-lampjes elektrische storingen te lijf moest gaan. Handig wanneer je bedenkt dat je voor de werkzaamheden eigenlijk twee handen vrij moet hebben.

Vanochtend was ik aan het werk. Ik klaagde er nog over dat we – door het sombere weer – overdag de verlichting aan moesten doen. Het tweede slachtoffer van dit griepvirus voor elektra diende zich aan. De lamp boven de eetkamer hield ermee op. Lampje verwisselen: geen resultaat. Dan maar een armatuur erop zetten die nog in de schuur lag. Hetzelfde resultaat. De dimmer nagelopen. Er was een zekering stuk. Zekering verwisseld en nu deed de lamp het zo goed, dat deze niet meer uit wilde. Kortom, dimmer stuk. Of, zoals ik op Instagram liet weten: een niet-dimmende dimmer. Het zou de titel kunnen zijn van een Suske en Wiske verhaal.

Nadat ik dochterlief opgehaald heb zal er wel weer een tripje volgen naar de bouwmarkt. Ik ben benieuwd welk apparaat het volgende slachtoffer zal worden van dit griepvirus. Opvallend genoeg treft dit virus nooit de apparaten die het zou mogen treffen: dat irritante speelgoed van de kinderen met geluid…

Vergelijkbare berichten