De Goede Huisvader

Wereld Reumadag

Datum

donderdag 12 oktober 2023

Tijd

Hele dag

Locatie

Wereldwijd
Wanneer: jaarlijks, 12 oktober.

Wereld Reumadag (Engels: World Arthritis Day) is een jaarlijks terugkerende dag waarop aandacht wordt gevraagd voor een verzamelnaam van meer dan 100 aandoeningen aan de gewrichten, spieren en pezen. Deze dag is vastgesteld op 12 oktober.

Eigenlijk willen organisaties als ReumaZorg Nederland en European Alliance of Associations for Rheumatology (EULAR) maar een ding: niet alleen aandacht voor reuma op een dag in het jaar. De aandoeningen verdienen meer aandacht. Dat is precies wat ReumaZorg Nederland (RZN) bijvoorbeeld doet.

Wanneer je bedenkt dat twee miljoen mensen last hebben van een ziekte die onzichtbaar is en we kennen als reuma, dan is dat ontzettend veel. Natuurlijk is er in de afgelopen jaren enorm veel verbeterd. Toch valt er nog zoveel te verbeteren. Niet alleen in Nederland. Denk ook eens aan andere landen. Landen waarin de zorg niet zo goed geregeld is als in Nederland. Want alleen al in de Europese Unie, zouden naar schatting 120 miljoen mensen last hebben van een van de honderd aandoeningen. Van nog eens 100 miljoen mensen zou nog niet eens bekend zijn dat ze een aandoening hebben, maar ze hebben ondertussen wel de symptomen die horen bij een van de aandoeningen.

Wereldreumadag is een dag waarop aandacht gevraagd wordt voor reuma. Wil je meer weten, kijk dan op de website van ReumaZorg Nederland.

Tijd

  • Tijdzone: America/New_York
  • Datum:donderdag 12 oktober 2023
  • Tijd: Hele dag
Categorie