De Goede Huisvader

Amsterdam Pride Walk 2023

Datum

zaterdag 22 juli 2023
Verlopen

Tijd

12:00 - 18:00

Locatie

Amsterdam
Wanneer: 22 juli 2023.

In 2023 organiseert Queer Amsterdam voor het eerst de Pride Walk en deze vindt plaats op zaterdag 22 juli. Met deze Pride Walk wordt de week Queer & Pride afgetrapt.

Dit jaar is het voor het eerst dat Queer Amsterdam verantwoordelijk is voor het organiseren van de Pride Walk. Deze protestmars is niet nieuw. De geschiedenis gaat terug tot 2012, toen de mars gelopen werd van het Mercatorplein naar het Homomonument aan de Westermarkt. Deze mars is er niet zonder reden: deze is bedoeld om aandacht te vragen voor de rechten van de LGBTQIA+ gemeenschap en een oproep om de discriminatie en geweld te stoppen. Kortom, het is een mars voor emancipatie. Aan deze mars nemen allang niet meer alleen personen uit de gemeenschap zelf deel. Ook medestanders en bondgenoten nemen deel aan deze Pride Walk, om zo steun te betuigen.

Route en feesten

De Pride Walk begint om 12.00 uur op De Dam en de route loopt via de Mozes en Aaronstraat, Nieuwezijds Voorburgwal, Raadhuisstraat, Rozengracht, Marnixstraat, het Leidseplein, de Weteringschans, de Museumbrug uiteindelijk naar het Museumplein. Op het Museumplein vindt dan vervolgens vanaf 14.00 uur het Queer Fest plaats. Tegelijkertijd vindt in de Marnixstraat tussen 16.00 uur en 24.00 uur het Waterkant X Roze Kwaku festival plaats. Hiermee kun je alvast proeven van wat een dag later staat te gebeuren in het Nelson Mandelapark, zoals hier valt te lezen. Ook bij het Homomonument op de Westermarkt wordt een feest georganiseerd, het Queer feest “The Planet.” Geldt geldt ook voor andere locaties. Welke dit precies zijn, lees je in het programma dat je hier kunt terugvinden.

Queer Amsterdam

Queer Amsterdam organiseert alle evenementen tot en met vrijdag 28 juli. Daarna worden de evenementen overgenomen door Pride Amsterdam. Voor meer informatie over deze activiteiten kijk je op deze website. Zij organiseren bijvoorbeeld ook de bekende Canal Parade op 5 augustus (meer informatie).

Tijd

  • Tijdzone: America/New_York
  • Datum:zaterdag 22 juli 2023
  • Tijd: 06:00 - 12:00
Categorie

Organisator

Queer Amsterdam
Website
https://queer-amsterdam.org/