De Goede Huisvader

Internationale Praat als een piraatdag

Datum

donderdag 19 september 2024

Tijd

Hele dag

Locatie

Wereldwijd
Wanneer: jaarlijks, 19 september.

Op 19 september is het Internationale Praat als een piraatdag (Engels: International Talk Like a Pirate Day). Deze dag ontstond als grap in 1995. Sindsdien zit de wereld op deze dag eigenlijk vast aan mensen die hun piraten skills die dag beoefenen.

Ontstaan

De dag was een idee van John Baur en Mark Summers uit de Verenigde Staten en de aanleiding ervoor was minder leuk. Een van de twee raakte geblesseerd tijdens een wedstrijdje racquetball (lijkt op squash, maar is het niet) en schreeuwde daarna “Aaarrr!” Daarmee was eigenlijk de basis voor de dag gelegd. Soms kan het gewoon heel simpel zijn.

Omdat de dag niet kon plaatsvinden op de dag waarop dit incident plaatsvond, besloten de twee dat de dag gehouden moest worden op een andere dag. Het incident vond namelijk plaats op 6 juni en die dag staat in het teken van de herdenking van Operation Overlord. Daarom kozen de twee de geboortedatum van de ex-vrouw van Summer als datum voor Internationale Praat als een piraatdag.

Reddit

Het duurde wel even voordat de dag bekendheid kreeg. Dat was in 2002. De twee schreven een brief aan columnist Dave Barry met het verzoek om de dag meer bekendheid te geven. Dat gebeurde. De dag werd uiteindelijk zelfs zo populair, dat Reddit in 2014 de website aangepast had naar een heus piratenthema.

Website

Er bestaat een website over dit thema. Een nadeel, de website is niet veilig. Wanneer je deze opent kan het zijn dat je browser een waarschuwing toont. De website is hier te vinden. Een gearchiveerde versie is overigens hier terug te vinden.

Aaarrr! Veel plezierrr!

Tijd

  • Tijdzone: America/New_York
  • Datum:donderdag 19 september 2024
  • Tijd: Hele dag
Categorie