De Goede Huisvader

Internationale Dag van de ouderen

Datum

zondag 01 oktober 2023
Verlopen

Tijd

Hele dag

Locatie

Wereldwijd
Wanneer: jaarlijks, 1 oktober. 

Op 1 oktober is het de Internationale Dag van de ouderen (Engels: International Day of Older Persons). Een dag die in het teken staat van de oudste wereldburgers, omdat een vergrijzende bevolking een universeel verschijnsel is, aldus de Verenigde Naties (VN).

Deze dag is er sinds 1991, nadat Resolutie 45/106 op 14 december 1990 was aangenomen door de Algemene Vergadering van de VN. Sindsdien is deze dag voorzien van een jaarlijks thema en wordt aandacht gevraagd voor de vergrijzing en de oudste wereldburgers. Wat zijn hun rechten en wat zijn de uitdagingen waarmee zij te maken hebben? Deze kunnen niet alleen verschillen per werelddeel. Ze kunnen ook per land in dat werelddeel verschillen.

De VN heeft een speciaal programma voor de vergrijzende wereldbevolking ingesteld. Er zijn nu eenmaal gebieden waarin de bevolking groeiend is en waarin de bevolking aan het vergrijzen is. Dit programma is bekend onder de naam United Nations Programme on Ageing. Meer over dit onderwerp valt te lezen via deze website.

Tijd

  • Tijdzone: America/New_York
  • Datum:zondag 01 oktober 2023
  • Tijd: Hele dag
Categorie

Organisator

United Nations/Verenigde Naties
Website
https://www.un.org/en/