Contact informatie

Rijnegommerstraat 28
2382XB Zoeterwoude
KVK: 5059616
BTW: NL183729912B01

Telefoon & e-mail

Liefde is een raar iets. Het laat zich niet leiden. Dirigeren ervan is een onmogelijke opgave. Het hart laat zich moeilijk de wet voorschrijven. Over hoe ik verliefd werd op een ander.

Daar stond ze. Het leek op een scene uit een film. De zon kwam net tevoorschijn. Misschien was het verbeelding. Misschien kwam die zon net niet tevoorschijn, maar scheen die al een tijdje.

Ze was gekleed in het blauw. Zo’n kleur blauw die je meteen doet denken aan van alles. Noem het maar mysterie.

Helemaal alleen stond ze daar. Alsof het normaal was dat ze daar op een donderdag zo in dat straaltje zonlicht stond.

Een vluchtige blik. Zo’n eentje die je wel eens laat vallen wanneer je voor her verkeerslicht aan het wachten bent. Je kijkt aanvankelijk zonder iets te zien. Totdat je erbij na gaat denken. Dan kijk je nog eens. Je neemt de details in je op. Je begint een analyse.

Maar ja, je hebt er al eentje. Een waarover je schrijft. Waarover je gesproken hebt. In positieve zin. Is die ander dan ineens negatief? Ben je erop uitgekeken? Is het klaar?

Maar goed, daar had zij verder niets aan. Ze stond daar toch alleen maar te “shinen.” Alsof ze een spelletje speelde. Noem het uitdagen. Uitdagen zonder er iets voor te doen.

Het moeilijkste van allemaal. Hoe bespreek je dit? Hoe ga je te werk? Een hart zal gebroken worden. Dat staar vast. En, belangrijker, hoe gaan de kinderen reageren?

Maar goed, het kan niet. Het is niet mogelijk. Ik heb er al een. Twee kan, maar dat gaat ten koste van de eerste.

“Ga je mee” zij de andere Zij tegen mij. Ik ontwaakte uit mijn dagdroom. “Ik rij wel achter jou aan”, zei de andere Zij tegen mij. Ze had die blik in mijn ogen wel gezien. Ze wist het. Dat kon niet anders.

Ik keek nog even opzij. Toen liep ik naar mijn auto, ik startte deze en hoorde een vertrouwd geluid.

We hebben er nog niet over gepraat thuis. Dat kon ook niet anders. Zij moest voor een afspraak snel weg. Ik bleef achter met twee kinderen, die aandacht nodig hadden.

Voordat je nu conclusies gaat trekken, verloefd worden dat doe je zelf. Het gaat soms vanzelf en dat kan van het ene op andere moment zo zijn. Noem het maar een cliché, maar dit was liefde op het ware gezicht.

Nu ga je misschien nog meer conclusies trekken. Maar zeg nu zelf: dit is een beauty. En, gelukkig, mijn menselijke beauty – mijn wederhelft – liet ook al zachtjes weten dat het een beauty was.

Maar goed, verstand zegt mij: “Je hebt net aardig wat uitgegeven aan reparaties.” Wat zegt het hart? “Het is een beauty.”

En wat zegt mijn bankrekening? “Even sparen. Dromen mag. ”

En die andere Zij? Hoe zit het daar dan mee? Geen zorgen: alles goed hoor! Zij weet inmiddels dat ik soms erg gevoelig ben voor oude auto’s. Soms moet ze er wel eens van zuchten. Zij kent mij door en door. Wees maar niet ongerust. Haar ruil ik niet in voor een ander exemplaar!
Volvo 240
Een Volvo 240. Een willekeurige afbeelding, gevonden op internet.

Klik hier voor de originele afbeelding

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.