We zochten eerder naar een geschikte locatie voor het afmeren van een woonschip, totdat we erachter kwamen dat dit nauwelijks mogelijk was. Toen besloten we te zoeken naar een huisje in de stad. Onze zoektocht heeft ons – helaas – nog niet het huisje opgeleverd waarin we kunnen gaan wonen.

Een gemiddelde doordeweekse dag: we reizen samen naar de twee scholen van onze kinderen. Daarna scheiden de wegen van mijn wetenschapper en ik zich. Zij gaat werken, ik ga of naar huis of doe wat ik verder moet doen – meestal in de stad. Veel opdrachten die ik uitvoer, vinden plaats in – naar mijn idee – de mooiste stad van Nederland; Leiden.

Geboortegrond

Leiden is mijn geboortegrond. Veel mensen moeten er niet aan denken, om een voorstadje te willen verruilen voor een (grote) stad. Ik kan tal van redenen bedenken waarom het juist wel fijn is om in een stad te wonen. Ik heb er eerder gewoond en de dynamiek van de stad heeft mij altijd getrokken. Ik kan er uren en uren over schrijven. Over de stad Leiden schreef ik zelfs enkele gedichten.

Droom

Onze droom was het wonen in een woonschip. Ook iets waar niet iedereen aan moet denken. Helaas geldt er een uitsterfbeleid in de regio, waarbij er nauwelijks ruimte is om een woonschip aan te meren. We stelden daarom onze plannen bij en besloten een zoektocht te beginnen naar een “gewoon” huis. Dat moest toch niet zo moeilijk zijn?

Er is een goede reden te bedenken, waarom we willen verhuizen van een voorstadje naar een stad. De belangrijkste reden is niet zozeer de stad zelf. Nee, het is het reizen. Ondanks de afstand – maximaal elf kilometer – kan het lang duren voordat we de bestemmingen bereikt hebben. De eerste bestemming is de school van mijn dochter. Daarna volgt de school van mijn zoon. Tenslotte is de laatste plaats van bestemming de werklocatie van mijn wetenschapper. We gaan niet altijd met de auto. Afhankelijk van het weer gaan we ook gewoon met de fiets. Gaan we wel met de auto, dan zijn er een aantal verkeersknooppunten, die ervoor zorgen dat de reis soms wel tot maximaal een uur in beslag kan nemen. Ja, leg dat dan weer eens uit op school…

Woningmarkt

Goed, we hebben ervoor gekozen om ons op de woningmarkt te begeven. Eerst was dit redelijk losjes. Inmiddels kijken we regelmatig op de verschillende websites waarop nieuwe woningen aangeboden worden. Sterker nog, we hebben zelfs meldingen ingesteld!

Ander bod

Nadat we deze week een woning gevonden hadden, die de moeite van het bezichtigen voor ons meer dan de moeite waard was, maakten we een afspraak. De voorgestelde dag kwam niet zo goed uit, daarop werd een nieuwe datum geprikt. We zouden deze vrijdag langsgaan, maar… er volgde snel een bericht dat er een ander bod ontvangen was. Soms is dit soort momenten bijzonder frustrerend.

2015

Waarom ik dit alles tot een blog gemaakt heb? Geen idee. In 2015 gaf ik aan op zoek te zijn naar een nieuwe baan. Dat lukte dankzij de kracht van social media. Dus wie weet… Tot die tijd blijven we zoeken op deze dynamische markt. Vol goede moed en de frustratie snel achter ons laten…

Vergelijkbare berichten