Ieder jaar maak ik een lijstje met de dingen die mee moeten genomen worden op vakantie. Dit jaar is dat niet anders. Daarnaast maak ik een afspraak om het allemaal wel een beetje netjes te houden, tijdens de vakantie. Dit jaar gaan we echt opruimen, echt waar!


De vakanties van de afgelopen jaren zijn nauwelijks een vage herinnering te noemen. Eerder schreef ik al een blog over dat wat we mee maakten tijdens onze vakanties. Ik vertelde over een gesmolten Beatles-plaat, het bijna wegrijden van ons oudste kind met de auto en over de hoeveelheid spullen die we ieder jaar meenemen. En dat is nu juist een uitdaging.

“Vullen maar”

Toen we nog kampeerden met een caravan (een Kip Greyline uit de jaren tachtig) was het makkelijk. Enkele dagen voordat we vertrokken haalde ik de caravan uit de stalling en was het “vullen maar.” Nadat we de caravan verkocht hadden, was het tijd voor een andere aanpak. Vorig jaar kochten we bij de Vrijbuiter de de Birch 6. Een grote tent. Gekscherend zei ik er vorig jaar over: “Ik kan er mijn Volvo V40 in parkeren.” Nee, dat heb ik overigens niet gedaan. Het zou wel mogelijk zijn geweest…

Voordelen en nadelen

Die grote tent heeft natuurlijk zijn voordelen. Ook meteen nadelen trouwens. Dat heeft niets te maken met de manier van opzetten. Het is een makkelijk op te zetten tent. Voordat we onze caravan in 2011 aanschaften hadden de beschikking over een stormtent. Iedereen die kampeert weet wat voor soort tenten dit zijn en hoeveel moeite dit kost om deze op te zetten.
Een ruime tent. We weten hoe het is om te kamperen en wat dit kan inhouden. Het is niet altijd mooi weer en dan willen we kunnen beschikken over een grote tent. Dat zorgt er wel voor dat de kinderen tal van mogelijkheden hebben om rotzooi te maken.

We gaan opruimen

Iedere vakantie komt het wel een paar keer voor, dat ik netjes aankondig dat we gaan opruimen. Na dat moment vervloek je even dat je op de camping staat. “Ineens” zijn de kinderen dan verdwenen. Dat geldt overigens ook voor sommige avondmaaltijden, zoals je hieronder kunt zien…
 

Altijd gezellig, een maaltijd met het gezin. 


Niet het grootste probleem

Overigens was op dat moment de weglopers tijdens de avondmaaltijd niet het grootste probleem…

Zoals je op de foto hierboven kunt zien: ik dronk uit een longdrink glas. Omdat we vergeten waren om de (plastic) wijnglazen mee te nemen. Ze waren overigens ook nog warm, die glazen.

Medicijnen

Ieder jaar is er toch altijd wel wat waarvan we later zeggen: “Dat hadden we mee moeten nemen.” Vorig jaar ook. Vandaar dat ik een dag nadat we aangekomen was naar huis gereden ben, voor het ophalen van medicijnen. Dan te bedenken dat onze Volvo V40 erg zwaar beladen was. We maakten de afspraak om een aanhanger aan te schaffen. Omdat ik eigenlijk een oudere auto wilde aanschaffen en Mijn Wetenschapper en ik een weddenschap hadden kwam er ook een “nieuwe” auto. Het werd een Volvo 850 uit 1996, model “doos.” Met deze tank gaan we dit jaar op vakantie. Inderdaad, met een aanhanger. Geen grote hoor, zoals je in deze blog  kunt lezen. We rekenen ons nog steeds niet rijk en dat hoeft ook niet. We weten dat het nog steeds kamperen is.


En ja, nu maar hopen dat ze willen opruimen… En niet van dit soort rariteiten als hieronder. Dat moment waarop ze graag wilde schminken, maar alleen viltstift voorhanden had…


Vergelijkbare berichten