De Goede Huisvader

Beheer

De Goede Huisvader beheert je website of webshop

Beheer

Introductie

Ben je verantwoordelijk voor het beheren van een website of webshop, dan zorgt dit ervoor dat je hier soms veel tijd aan moet besteden. Het onderhoud ervan neemt soms meer tijd in beslag dan dat je van te voren had ingeschat. De complexiteit kan je verrassen.

Ben je in staat om dit zelf te doen of is dit iets waarvoor je tijd vrij moet maken? Het hoeft allemaal geen probleem te zijn, zolang je voldoende tijd hebt en er geen grote problemen optreden.

De vraag is alleen: is het niet een beter idee om dit uit te besteden aan een externe partij? Zodat je de tijd aan andere dingen kunt besteden. De Goede Huisvader helpt je bij het beheren van je website of webshop. Dit kan bestaan uit het technisch beheer of het functioneel beheer. Het combineren van beide opties is ook mogelijk.

Kortom: beheer laat je uitvoeren!

Website beheer

Over deze diensten

Het goede nieuws van deze diensten: er wordt geen onderscheid gemaakt naar hoe klein of groot je bent! De mate van belangrijkheid doet er niet toe. Je bent geen nummer of geen relatie. De diensten zijn er voor iedereen die een passende oplossing nodig heeft naast de hosting van een website of webshop.

Hoe het beheer er precies uit gaat zien, dat bepaal je zelf. Wil je liever zekerheid, dan kies je voor een vast aantal uren per maand. Maakt dit niet uit, dan kies je voor een flexibel aantal uren per maand. Vanzelfsprekend zijn de prijzen hierop aangepast.

Hosting

Tot aan maart 2023 was het via De Goede Huisvader mogelijk om een hostingpakket af te sluiten. Je ontving dan een factuur voor hosting én beheer. Inmiddels is dat niet meer mogelijk. De reden: je bent vrij om te kiezen welke hostingoplossing je kunt kiezen. Het is wel verstandig dit af te stemmen. Sommige aanbieders lijken interessant. Er zijn alleen wel aandachtspunten.
 
De jaarlijkse factuur voor hosting betaal je dus zelf. De factuur van De Goede Huisvader zou dus betrekking hebben op het technisch beheer van je website of webshop, mits je deze dienst afneemt.

Bepaal zelf hoeveel je doet

Dat lees je goed. Je bepaalt zelf hoeveel je doet. Het is niet zo dat je dankzij deze dienst(en) alle controle zou verliezen. Er worden heldere afspraken gemaakt over wat je zelf nog doet of niet. Op ieder moment kunnen afspraken aangepast of bijgesteld worden. Flexibiliteit speelt een grote rol!

Ben je niet tevreden over de dienst zoals deze is ingevuld of gedefinieerd, dan bestaat er altijd de mogelijkheid om aanpassingen door te voeren.

Heb je meer nodig?

Misschien denk je na het lezen van dit alles: “Ik wil groter groeien en heb meer nodig dan een kleine zelfstandige die me ondersteund. Ik wil iemand in dienst nemen!” Dat is prima. Dan is De Goede Huisvader ook een prima partner om samen met je op zoek te gaan naar die nieuwe werknemer. Samen bekijken we de eventuele kandidaten, mocht je daar niet uitkomen. Heb je nog niemand kunnen vinden, ook dan kun je in de tussentijd gewoon nog een beroep doen op De Goede Huisvader.

Voor wie?

De grote vraag is natuurlijk: voor wie zijn deze diensten geschikt? Of is het een betere vraag die gesteld moet worden: Is deze dienst geschikt voor jou?

Wanneer je niet beschikt over de technische kennis om een website te beheren, niet voldoende tijd hebt of wanneer je er gewoon geen zin in hebt (dat laatste kan ook gewoon), dan is de dienst zeker geschikt. Het kan ook voorkomen dat je graag de zekerheid wilt hebben dat je wel een aanspreekpunt kunt hebben met wie je telefonisch contact kunt opnemen voor het oplossen van een probleem, in plaats van een contact via een e-mailformulier. De Goede Huisvader is telefonisch gewoon te bereiken.

Als laatste, niet geheel onbelangrijk, jij mag zelf bepalen wat de manier is van contact. Bel je liever niet, maar stuur je graag app’jes? Geen probleem! Vooral doen! E-mail mag natuurlijk ook. Digitaal vergaderen via Zoom, Teams, Jitsi of welke andere optie is ook mogelijk.

De opties voor beheer door De Goede Huisvader

Soorten beheer

Er zijn twee soorten beheer waaruit je kunt kiezen. De opties zijn te combineren.

Functioneel beheer

Functioneel beheer is iets waar je aan denkt als het gaat om de IT-infrastructuur van een bedrijf, organisatie of instelling. Het is het tegenovergestelde van technisch beheer. Zoek je via bijvoorbeeld Google naar de term functioneel beheer, dan is de kans groot dat je veel informatie tegenkomt over de beheersbaarheid van IT-systemen die weinig te maken hebben met websites.

Functioneel beheer mag je de beschouwen als de ‘zachte’ kant van de IT. Het gaat niet echt om de technische zaken. De inhoudelijke zaken. Gaat het om websites of webshops, dan denk je aan teksten, afbeeldingen en de manier waarop je een website of webshop inricht. De informatievoorziening en de manier waarop je de informatie wilt gaan aanbieden speelt een belangrijke rol. Centraal hierbij staat de eindgebruiker of de bezoeker.

Verplaats je in de rol van die eindgebruiker of die bezoeker. Dat is soms lastig en zelfs moeilijk. De Goede Huisvader helpt je hierbij. Dankzij een jarenlange ervaring op dit gebied is het mogelijk om niet alleen een adviserende rol aan te nemen. Ook een uitvoerende rol behoort tot de mogelijkheden. Dit houdt in dat de informatie op zo’n manier aangeboden wordt dat het ook daadwerkelijk zal helpen om je boodschap te verspreiden en daarmee je einddoel te bereiken.

ffb-02.webp

De ervaring van De Goede Huisvader

Waar profiteer je van wanneer je besluit gebruik te maken van deze dienst? In de eerste plaats van een jarenlange ervaring als website ontwikkelaar en website beheerder. Daarnaast is het goed om te weten dat je met iemand te maken hebt die in het verleden werkzaam is geweest als (senior) functioneel beheerder.

 

In de periode 2009 – 2013 was ik werkzaam als senior functioneel beheerder bij een academisch ziekenhuis in het westen van het land. Weliswaar niet als beheerder voor websites. In die periode was ik overigens wel werkzaam als zelfstandige, waarbij ik websites maakte voor mijn klanten (naast de fotografie opdrachten die ik destijds aannam).

ffb-01.webp

De mogelijkheden

De mogelijkheden bepaal je zelf. Of het nu gaat om het volledig functioneel beheer, waarbij je het beheer helemaal overlaat aan De Goede Huisvader, of dat je kiest voor een gedeeltelijk beheer. Een combinatie met technisch beheer is ook gewoon mogelijk.

Laten we samen met bekijken welke optie het meest geschikt is voor je. Dat doen we bij voorkeur door een oriënterend gesprek te plannen. Zo bekijken we wat de mogelijkheden precies zijn en wat je behoeften zijn. Daarna ontvang je en vrijblijvende offerte, waarna je dertig dagen de tijd hebt om een beslissing te nemen. Via het onderstaande formulier maak je een afspraak.

Meer...

Deze dienst valt te combineren met technisch beheer.

Technisch beheer

Denk je aan technisch beheer, dan denk je misschien aan het fysiek beheer van servers. Dat is misschien een beetje misleidend. Technisch beheer gaat hier meer uit van het beheer van een server of een hostingpakket dat anders is dan het beheren van een website als het om afbeeldingen, video’s of teksten gaat.

Het technisch beheer gaat bijvoorbeeld om het aanmaken van e-mailadressen, het maken van back-ups, het controleren of een website veilig genoeg is. Ook controleren of een website of webshop wel voldoet aan de eisen die ervoor moeten zorgen dat een website te allen tijde beschikbaar is vallen hieronder. Dit zijn allemaal zaken waar je rekening mee moet houden, wanneer je de eigenaar bent van een website of webshop.

De vraag is of je hiervoor allemaal tijd hebt. Bovendien: beschik je over de juiste kennis? Het hoeft geen probleem te zijn, zolang er geen problemen optreden. Is dit wel het geval, ben je in staat om alles zelf op te lossen?

tb_02.webp

Geen zorgen, toch?

Het is prima wanneer je via een willekeurige aanbieder een hostingpakket afgesloten hebt. In de meeste gevallen ben je daar heel erg tevreden mee. Misschien dat je wat te klagen hebt over de prijs van dit hostingpakket… Natuurlijk kan De Goede Huisvader je daarin ook voorzien van advies.

Los daarvan, denk ook eens na over wat je in ruil krijgt waarvoor je betaalt. Hoeveel service krijg je terug? In de meeste gevallen merk je dat je uiteindelijk zelf veel moet regelen of doen. Iets dat ervoor zorgt dat je tegen beperkingen aanloopt. Het technisch beheer is dus een extra ‘laag’ van zekerheid. Een verzekering, zou je het kunnen noemen.

Daarnaast, je bent er zeker van dat zaken voor je geregeld worden, zonder dat je er zelf tijd aan hoeft te besteden.

Dat zorgt ervoor dat je geen zorgen hoeft te hebben. Pas dan kun je echt zeggen: geen zorgen, toch?

tb_01.webp

De mogelijkheden

De mogelijkheden bepaal je zelf. Of het nu gaat om het volledig technisch beheer, waarbij je het beheer helemaal overlaat aan De Goede Huisvader, of dat je kiest voor een gedeeltelijk beheer. Een combinatie met functioneel beheer is ook gewoon mogelijk.

Wel is het verstandig om na te denken of het niet zinvoller is om het technisch beheer helemaal uit te besteden.

Laten we samen met bekijken welke optie het meest geschikt is voor je. Dat doen we bij voorkeur door een oriënterend gesprek te plannen. Zo bekijken we wat de mogelijkheden precies zijn en wat je behoeften zijn. Daarna ontvang je en vrijblijvende offerte, waarna je dertig dagen de tijd hebt om een beslissing te nemen. Via het onderstaande formulier maak je een afspraak.
waarom-01.webp

Meer

Deze dienst valt te combineren met functioneel beheer.

Tarieven

In de meeste gevallen wordt gebruik gemaakt van het Combinatiepakket Saffier. Omdat je daarmee kunt terugvallen op zowel functionele- als technische ondersteuning. Gebruik de onderstaande optie om te bepalen wat je maandelijkse investering hiervoor is.

Combinatiepakket
Technisch beheer
Functioneel beheer

Combinatiepakket
€ 48,39 per maand inclusief 21% btw

Gekozen pakket: Combinatiepakket Saffier 1

Inhoud pakket

  1 uur aan ondersteuning voor het hostingpakket en WordPress website.
  Het beheer van de WordPress website.
  De installatie van WordPress updates.
  Het aanmaken van e-mailadressen.
  Het inhoudelijke beheer van de website waar nodig.

Prijs per maand: € 48,39 inclusief 21% btw (€ 39,99 exclusief btw).

€ 90,75 per maand inclusief 21% btw

Gekozen pakket: Combinatiepakket Saffier 2

Inhoud pakket:

  2 uur ondersteuning voor het hostingpakket en WordPress website.
  Het beheer van de WordPress website.
  De installatie van WordPress updates.
  Het aanmaken van e-mailadressen.
  Het inhoudelijke beheer van de website waar nodig.

Prijs per maand: € 90,75 inclusief 21% btw (€ 75,- exclusief btw).

€ 181,50 per maand inclusief 21% btw

Gekozen pakket: Combinatiepakket Saffier 3

Inhoud pakket:

  4 uur ondersteuning voor het hostingpakket en WordPress website.
  Het beheer van de WordPress website.
  De installatie van WordPress updates.
  Het aanmaken van e-mailadressen.
  Het inhoudelijke beheer van de website waar nodig.

Prijs per maand: € 181,50 inclusief 21% btw (€ 150,- exclusief btw).

Maak eerst een selectie, dan zie je alle opties die mogelijk zijn.

Technisch beheer
per maand inclusief 21% btw.

Gekozen pakket: Technisch beheer Rozenkwarts

Inhoud van het pakket:

  1 uur technische ondersteuning.
  Het beheer van de WordPress website.
  De installatie van WordPress updates.
  Het aanmaken van e-mailadressen.

Niet inbegrepen bij dit pakket:

  Functioneel beheer.
  Inhoudelijke aanpassingen.

Prijs per maand: € 42,35 inclusief 21% btw (€ 35,- exclusief btw).

per maand inclusief 21% btw.

Gekozen pakket: Technisch beheer Zirkoon

Inhoud van het pakket:

  2 uur technische ondersteuning.
  Het beheer van de WordPress website.
  De installatie van WordPress updates.
  Het aanmaken van e-mailadressen.

Niet inbegrepen bij dit pakket:

  Functioneel beheer.
  Inhoudelijke aanpassingen.

Prijs per maand: € 84,69 inclusief 21% btw (€ 69,99 exclusief btw).

per maand inclusief 21% btw.

Gekozen pakket: Technisch beheer Aquamarijn

Inhoud van het pakket:

  4 uur technische ondersteuning.
  Het beheer van de WordPress website.
  De installatie van WordPress updates.
  Het aanmaken van e-mailadressen.

Niet inbegrepen bij dit pakket:

  Functioneel beheer.
  Inhoudelijke aanpassingen.

Prijs per maand: € 163,35 inclusief 21% btw (€ 135,- exclusief btw).

Maak eerst een selectie, dan zie je alle opties die mogelijk zijn.

Functioneel beheer
per maand inclusief 21% btw.

Gekozen pakket: Functioneel beheer Kwarts

Inhoud pakket:

  1 uur functionele ondersteuning.
  Functioneel beheer van de WordPress website.
  Het aanpassen van teksten
  Het uploaden van foto's en video's etc.

Niet inbegrepen bij dit pakket:

  Het technisch beheer.
  WordPress updates.

Prijs per maand: € 42,35 inclusief 21% btw (€ 35,- exclusief btw).

per maand inclusief 21% btw.

Gekozen pakket: Functioneel beheer Toermalijn

Inhoud pakket:

  2 uur functionele ondersteuning.
  Functioneel beheer van de WordPress website.
  Het aanpassen van teksten
  Het uploaden van foto's en video's etc.

Niet inbegrepen bij dit pakket:

  Het technisch beheer van de website.
  Het uitvoeren van WordPress updates.

Prijs per maand: € 84,69 inclusief 21% btw (€ 69,99 exclusief btw).

per maand inclusief 21% btw.

Gekozen pakket: Functioneel beheer Smaragd

Inhoud pakket:

  4 uur functionele ondersteuning.
  Functioneel beheer van de WordPress website.
  Het aanpassen van teksten
  Het uploaden van foto's en video's etc.

Niet inbegrepen bij dit pakket:

  Het technisch beheer van de website.
  Het uitvoeren van WordPress updates.

Prijs per maand: € 163,35 inclusief 21% btw (€ 135,- exclusief btw).

Maak eerst een selectie, dan zie je alle opties die mogelijk zijn.

Kvk: 50509616
Btw: NL002057857B55
[email protected]

2014 – 2024 © De Goede Huisvader