De waarheid is simpel

De waarheid is simpel

De waarheid is simpel. Net zo simpel als slapen. Slapen is niet simpel. De waarheid, daarmee bedoel ik hoe het echt is, is ook niet simpel. Hoe zit het dan? Volg de gedachtes van een vader, op de grens van de laatste vrijdag van de vakantie.

Het gaat weer beginnen. Nummer 1 is maandag nog vrij, Nummer 2 begint maandag. Dan is het weer voorbij. Het lijkt zo simpel; een zomervakantie. Dat is het niet. Wanneer het simpel was, dan zou het gewoon zijn. Gewoon zorgt ervoor dat je dingen voor lief neemt. Dat is niet de bedoeling. Niet voor mij.
Ik kijk terug op een mooie zomervakantie. Eentje waarin wij het voorrecht hadden om drie weken met vakantie te gaan. Dat zal volgend jaar anders zijn. Door het wisselen van baan door Mijn Wetenschapper. Dat is ze nog een paar weken. Daarna is ze “iets” anders. Dingen veranderen en dat is goed. Dat is hoe het hoort te gaan. Het zet je soms wel aan het denken. Ook nu.
Na de vakantie zal er veel gaan veranderen. Voor mij ook. Ik zal het drukker gaan krijgen, waar niets mis mee is. Enige maanden geleden kreeg ik een unieke kans. Eentje waar tegen ik geen “nee” kon zeggen. Het heeft de afgelopen tijd al veel werk gekost en zal nog meer werk gaan kosten, maar dat is het meer dan waard!
Genoeg daarover!
Slapen is simpel. Ogen dicht en dromen maar. Iedereen met slaapproblemen weet dat dit niet zo is. Toch hebben mijn kinderen er weinig moeite mee. Nou ja, mijn zoon af en toe. Het welbekende “Ik kan niet slapen”, nadat hij vijf minuten in bed heeft gelegen. Toch slaapt hij prima. Net zoals zijn zus.
Toch is het simpel, dat slapen. Wat ik ermee bedoel: dat slapen is iets dat je zoveel ontspanning kan geven -wanneer het lukt. Je zou er bija “simpel” van worden…
Na een avond hard werken, was dit een laatste rustpuntje voor mij. Deze twee. En het is dus eigenlijk heel simpel, die waarheid: ik kan en wil niet zonder deze twee. Hoe erg ze zich soms ook kunnen misdragen!
Huilend vroeg Nummer 2 of ze gisteren met mij mee mocht. Ze was uit logeren geweest en had mij gemist, zo liet ze weten. Na vele vragen van haar kant, stemde ik toe. Terwijl ik aan het werk was vermaakte zij zichzelf, mij en iedereen die er ook was. Zij vond het geweldig en helemaal niet saai om er te zijn.
De waarheid is simpel: ik ben gek op deze twee. Wanneer een van ze zegt dat ik gemist werd, dan raakt het mij.
Voordat ik ging slapen nog het standaard ritueel: even kijken bij ze. Momenten die nooit gaan vervelen!

Geef een reactie