Na enige tijd verbleven te hebben op de camping weet ik inmiddels welke douchecabines ik wel en welke douchecabines ik niet moet gebruiken. Dat heeft alles te maken met de hoeveelheid water die uit de douchekop komt. Toch is er een belangrijk ander onderdeel om rekening mee te houden en dat is ruimte. Dan is er een douchecabine die er met kop en schouders bovenuit steekt: de familiedouche! 

Inmiddels ben ik erachter gekomen dat je het beste de douchecabine kunt gebruiken die zich het dichtst bij de technische ruimte bevindt. Hier is de douchekop het aangenaamst. Toegegeven, het is niet de kwaliteit die ik thuis gewend ben. Goed, het is dan ook een camping. 

De douchekop is nu eenmaal anders. Sterker nog, in iedere cabine is de kop weer anders. In ieder geval op de camping waar wij staan. 

Er is wel een groot nadeel aan zo’n douchecabine. Hoe goed je het ook probeert, het resultaat is altijd hetzelfde. Na afloop is het gedeelte waar je de kleren uit- en aantrekt toch echt nat geworden. Als een soort acrobaat ben je vervolgens bezig om ervoor te zorgen dat je kleren niet nat worden. 

Telefoonbotje

In een poging om alles droog te houden, krijg je meteen te maken met een ander probleem. Dat is de ruimte die je tot je beschikking hebt. Voordat je het weet heb je telefoonbotje al zes keer gestoten. Dat is natuurlijk erg fijn. 

Gelukkig is er een oplossing. In mijn geval moet je dan wel genoegen nemen met een wat ‘mindere’ douchekop. Die oplossing heet de familiedouche. De familiedouche is ze de Renault Espace onder de douchecabines. Of, wanneer je liever een ander automerk prefereert: een klassieke Volvo V70. Dit is, kortom een zee van ruimte. Waar je in alle rust en vrijheid kleren uit en aan kunt trekken (bij voorkeur in deze volgorde). 

Voor families

Maar ja, familiedouches zijn voor families. Een ouder met een of meer kinderen. Jonge kinderen. Mijn kinderen zijn elf en dertien. Die kunnen prima zelf douchen. Bovendien zijn ze zo groot dat ze zelfs in een familiedouche in de weg zouden lopen. Alsof ze dat zouden willen. 

Wil je dus niet op een verschrikkelijk vroeg tijdstip – bijvoorbeeld rond vijf uur – douchen, dan moet je creatief zijn. Bijvoorbeeld door tegen andere mensen te zeggen dat je echt gedacht had dat de kinderen wel zouden komen of dat de kinderen al weg zijn. In andere gevallen kun je de douchecabine ook gewoon verlaten met een vriendelijke glimlach en een ochtendgroet, vooral niet wachtend op enige reactie. 

“Heeft hij echt…”

Nu denk je waarschijnlijk: “Heeft hij echt…” Nee, natuurlijk niet! Dat is hetzelfde als parkeren op een parkeerplaats die bedoeld is voor gezinnen met kinderen. Iets dat ik de laatste tijd steeds vaker zie gebeuren. Net zo goed als het parkeren op ander speciale parkeerplaatsen. Ze zijn er met reden mensen. Net zoals die douchecabines. Dus donder op met je gezeur over ruimte. Concentreer je liever op het vinden van de perfecte douchekop. Dat is uiteindelijk veel plezieriger. En lukt het niet om je goed aan te kleden in een kleine ruimte, verzin dan een andere oplossing. Je trekt dan iets makkelijks aan. Omkleden of verder aankleden bij / in je tent of caravan kan ook gewoon best. 

Ga dan niet kamperen

Staat dat je niet aan en wil je in je eentje een familiedouche gebruiken, ga dan niet kamperen. 

Vergelijkbare berichten