Na het spervuur van alle berichten – te vergelijken met diarree – over het nieuws dat het mogelijk is voor bedrijven of instellingen om mensen zonder vaccinatie te weigeren doe ik er nog een schepje bovenop. Mijn vraag is simpel. Of je wel of niet mee wilt doen met deze maatschappij of niet. Ben je erop tegen, dan doe jet toch niet mee?

Inderdaad, je leest het goed: Dan doe je toch niet mee? Daar is niets ergs aan hoor. Het komt aan op een zondagje geen koffiedrinken op een groot plein en misschien daarna wat winkels te slopen. Je kunt ook niet meer de supermarkt binnenlopen, symbolisch je mondkapje (lees mondlap of muilmasker) afwerpen en schreeuwen hoe bevrijdend dit zou werken. Een avondklok, daarover valt nog wel te praten. Dan zijn er toch niet zoveel mensen op straat. Misschien dat je ergens in een donker parkje niet gehinderd wordt door fascistisch tuig (lees: de politie). Dan kun je daar ongestoord een partij staat schreeuwen over hoe oneerlijke en onrechtvaardig alles is. Over hoe je beroofd bent van je vrijheid. Misschien is schreeuwen niet zo’n goed idee, want je weet maar nooit of iemand je aan gaat geven. Net zoals in de Oorlog.

Vrijheid van meningsuiting

Is het overdreven wat ik schrijf? Doet het misschien pijn? Dat zou best eens zo kunnen zijn. Je kunt de vraag stellen waarom ik dit zo moet opschrijven. Dat is nu net het mooie aan dit vrije land. Er is zoiets als vrijheid van meningsuiting. Dezelfde vrijheid als waarmee de tegenstanders van het regeringsbeleid schermen. Voor de duidelijkheid, dit werkt twee kanten op.

Daarom mag ik schrijven dat een bedrijf of organisatie je best mag weigeren zonder dat je gevaccineerd bent. Dat zal mij ook gaan overkomen, mocht het zover zijn. Nee, dat houdt niet in dat ik me niet zou laten vaccineren. Ik zie het wel zitten hoor! Verbetering van mijn mobiele signaal. Zelfs 5G! Aangevuld met een directe lijn met Bill Gates. Het zou perfect zijn.

Het klopt. De vaccins zijn in moordend tempo ontwikkeld en er lopen nog allerlei onderzoeken. Opvallend genoeg hoor je veel minder geklaag over andere snelle oplossingen. Dat gaat nu natuurlijk niet op. Dit is tenslotte allemaal vooropgezet plan. Een doelbewuste poging van overheden om ons domme burgertjes onder de knie te krijgen. Het boek 1984 is er niets bij!

Natuurlijk ben je verschrikkelijk boos. Dat je zo buitenspel gezet wordt wanneer je opkomt voor jezelf. Dat laatste woord is enorm belangrijk: jezelf. Zal ik het spellen voor je? Zal ik de definitie geven of zoek je die op in het woordenboek?

Ik wacht er wel even op.

Nu je precies weet wat de definitie is van het woord, mag je er nog eens goed over na gaan denken. Over jezelf. Maak ervan wat je wilt, maar ik denk dat je alleen denkt aan dat wat voor jezelf belangrijk is. Niet dat je de moeite wilt nemen om te denken aan anderen. Zelfs niet aan de hardwerkende ondernemers bijvoorbeeld. Dat bleek trouwens wel toen er stenen door de ruiten vlogen van dezelfde hardwerkende ondernemers. Maar ja, het woog zwaarder op dat moment dat je voor jezelf opkwam. Nederland komt toch in opstand, massaal? Zal ik maar niet aan komen met enquêtes en peilingen? Dat is toch maar fake news.

Prima hoor. Geen vaccinatie? Dan doe je toch niet meer mee? Die boodschap was toch allang overgebracht? Een hashtag, wat bekende en onbekendere Nederlanders. We konden het allemaal horen. Zelfs in de programma’s van de mainstream media. Dezelfde media als waar je over gezegd hebt dat die maar opgeheven moeten worden. Wel handig dat ze meewerkten, toen. Lastiger is het om te zien dat ze weer een wetenschapper uitgenodigd hebben die het nut van maatregelen toelicht. Die wetenschappers zijn allemaal omgekocht. Door het grootkapitaal. Weer een reden om een revolutie te beginnen.

UMCG

Over revoluties gesproken. Een puntje nog. Heel knap om die telefonisten eens goed de huid vol te schelden. Wat voor een fascistische praktijken zijn dat nu helemaal, zo’n locatie voor gedwongen opname voor coronapatiënten. Zie je nu wel, dit zijn de concentratiekampen! Dit is de eerste stap op weg naar het einde! Dat Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) kan niet bepalen dat dit gaat gebeuren!

Sterker nog, dat deed het UMCG helemaal niet. Er is een speciaal protocol voor. Lees de eerste tekst goed, dan zie je dat de informatie niet meer actueel is. De laatste wijziging werd doorgevoerd in maart 2019. Toen was er nog geen COVID-19 in Nederland. Echt niet.

Maar goed, wat weet ik er nu vanaf. Van normen en waarden. Van fatsoen. Van wat normaal gedrag is en wat niet. Ik heb meer verstand van stofzuigen en dat ga ik maar eens doen.

Ondertussen bepaal je zelf of je niet meer mee wilt doen. Net zo goed als dat je niet bepalen kan of anderen ervoor kiezen om te vaccineren of niet en om anderen die niet gevaccineerd zijn toe te laten of niet.

Lees ook

Afbeelding: Pexels.

Vergelijkbare berichten