Contact informatie

Rijnegommerstraat 28
2382XB Zoeterwoude
KVK: 5059616
BTW: NL183729912B01

Telefoon & e-mail

Dag zomer

Het is zover. Maandag staat voor de deur en het is tijd om afscheid te nemen van de zomervakantie. Voor het gemak koos ik dan ook Dag zomer als titel voor wat ik met de rest van de wereld wil delen. De tijd lijkt voorbijgevlogen. Het is tijd om terug te kijken en vooruit te kijken.

Wat lijkt het nog kortgeleden. Dat moment waarop ik tegen mijn kinderen zei: “Jullie hebben vakantie.” Dat het voor mijn gevoel weer snel september zou zijn, dat is altijd weer een verrassing. Eigenlijk is dat iets dat altijd al zo is geweest.

De zomervakanties in Zwitserland, vroeger, duurden zo ontzettend lang. Wanneer we dan naar de pleegmoeder gingen van mijn vader, dan was het voor mij duidelijk: de vakantie zat er dan al snel weer op. De laatste dagen van een vakantie vallen mij altijd zwaar. Vroeger al was ik bezig met dat moment van weer naar huis gaan. Ook nu is dat het geval.

In een eerder blog vertelde ik hoe het was om naar Zwitserland te rijden. Eigenlijk was de terugreis niet veel anders. We reden ’s nachts, aan een stuk door. Bij thuiskomst leek het huis ineens zoveel groter. Mijn speelgoed was het weer waard om ontdekt te worden.

Vandaag de dag is dat iets anders. Natuurlijk ben ik nog steeds wel bezig met het moment van vertrek. Nu is het meer gericht op de vraag hoe alles toch weer ingepakt moet worden. Op de een of andere manier lijkt het altijd alsof we nog meer spullen hebben dan op de heenreis. Nu was dit ook wel een beetje het geval, omdat we tijdens onze vakantie een Event shelter van Coleman kochten. Handig voor regen en zonneschijn. Van dat eerste hebben we weinig gezien, gelukkig.

 

Dwalen door het maïsdoolhof

Na de echte vakantie is het tijd om af te tellen naar het moment dat de scholen weer gaan beginnen. In dit geval is dat 2 september. Iets dat eigenlijk verdacht snel dichterbij is gekomen. Ging het maar altijd zo snel. Bijvoorbeeld tijdens die laatste schoolweken. Waarin twee vermoeide kinderen zo graag op vakantie wilden gaan.

Maandagochtend staat in het teken van een eerste schooldag. Die van mijn dochter. Mijn zoon begint een dag later. De eerste dag van het nieuwe schooljaar bestaat voor hem uit… een studiedag. Dit heb ik nooit begrepen.

Morgen zal ik vast tegen mijn kinderen zeggen: “Kom op, het is snel weer herfstvakantie!” Of de tijd dan ook zo snel zal gaan….

Esterel

Hoe wij vroeger kampeerden

Eerder schreef ik een blog over hoe wij vroeger kampeerden. Vooral de reis naar onze vakantiebestemming toe is er een die in veel opzichten bijzonder is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.