Geschiedenis

Geschiedenis is niet saai. Geschiedenis is in veel gevallen de basis voor wat we nu doormaken. Vandaar dat ik er graag aandacht aan besteed.
The Day the Music Died
Geschiedenis

The Day the Music Died

Getriggerd door een artikel in Het Parool vandaag dacht ik vandaag aan The Day the Music Died. Lang voordat ik geboren werd, vond er een gebeurtenis plaats waarover mensen jaren en jaren later nog steeds konden praten. De noodlottige laatste vlucht van The Big Bopper, Ritchie Valens en Buddy Holly. Hoe kan het toch dat deze gebeurtenis nog steeds besproken wordt?

Imagine...
Geschiedenis

Imagine…

Imagine is niet alleen de titel van het nummer van John Lennon. Het is meer dan dat. Een manier om je aan het denken te zetten over hoe het had kunnen zijn. Hoe zou het zijn, wanneer de wereld nog een John Lennon zou hebben?

Het is niet “All lives matter”, maar het is “Black Lives Matter”
Emancipatie | Geschiedenis | Politiek

Het is niet “All lives matter”, maar het is “Black Lives Matter”

Iedereen die actief is op social media of het nieuws heeft gevolgd kan het niet zijn ontgaan. De Engelse woorden “Black Lives Matter.” De laatste dagen kom je ook veelvuldig de woorden “All Lives Matter” tegen. Waarom het niet “All Lives Matter” is, maar het “Black Lives Matter” is.

Goud die eeuw!
Geschiedenis

Goud die eeuw!

Iedereen heeft vandaag een mening over de vaderlandse geschiedenis. Die aandacht is er niet iedere dag. Sterker nog, veel mensen vinden geschiedenis maar iets dat saai is. Totdat er iets gezegd wordt dat een onderwerp is dat velen lijkt aan te spreken. Dan is er voldoende ruimte om eens goed een mening te verkondigen. Dit…

Wat ik mijn kinderen aan het einde van april en het begin van mei vertel
Geschiedenis | Opvoeden

Wat ik mijn kinderen aan het einde van april en het begin van mei vertel

Oorlog is niet iets dat je moet negeren tijdens het opvoeden van kinderen. Natuurlijk hoef je niet de meest gruwelijke details te vertellen. Wat ik mijn kinderen aan het einde van april en het begin van mei vertel gaat over een oorlog. De Tweede Wereldoorlog. Zo laat ik hen zien tot wat voor dingen sommige…