Heeft je kind geen huiswerk?

Heeft je kind geen huiswerk?

Sinds september van dit jaar hebben we in huis nog maar een kind dat op de basisschool zit. De oudste is naar het voortgezet onderwijs gegaan en dat gaat er anders aan toe. Het levert soms vragen op in de trant “Heeft je kind geen huiswerk” of “Zijn ze echt iedere dag om drie uur klaar?” Het is daarom tijd om wat aandacht te besteden aan deze vorm van middelbaar onderwijs.

Een veilige dag voor iedereen die het nodig heeft

Een veilige dag voor iedereen die het nodig heeft

Het is vandaag, maandag 11 oktober 2021, Coming Out Day. De dag waarop er jaarlijks aandacht besteed wordt aan zij die voor het eerst met de rest van de wereld delen hoe het precies zit met seksuele geaardheid en/of genderidentiteit. Een dag die hard nodig is, volgens sommigen. Anderen zien het nut er niet zo van in. Waarom is deze dag belangrijk? Het is een veilige dag voor iedereen die het nodig heeft.

Read more

Bewijzen dat je mens bent

Bewijzen dat je mens bent

Waarschijnlijk is er een grote kans dat je bekend bent met het fenomeen CAPTCHA. Dat is eigenlijk de melding om te bewijzen dat je mens bent. De meest gebruikte en daarmee bekende optie voor het aanbieden van deze mogelijkheden is de dienst die door Google aangeboden wordt. Wist je dat er nog een zeer goede dienst is die je kunt gebruiken?

Read more

Het leven als superhelden, maar dan in vermomming

Het leven als superhelden, maar dan in vermomming

Omdat ik vanavond mijn recensie over de animatieserie De Wonderlijke Wereld van Gumball (The Amazing Life of Gumball) teruglas, besloot ik even goed na te denken over de series die mijn dochter vandaag de dag kijkt. Een springt er tussenuit. Dat zijn de belevenissen van de familie Thunderman uit Schuildorp. Deze serie gaat over het leven als superhelden, maar dan in vermomming.

Selectieve haat

Selectieve haat

Haat is een raar begrijp. Je kunt het selectief inzetten op die momenten waarop het je uitkomt. Dat is de les die ik vanochtend trok als het om social media gaat. Selectieve haat, laten we het daar eens over hebben.

Read more

Het werd tijd voor iets anders

Het werd tijd voor iets anders

De oplettende volgers via social media hebben het al kunnen vernemen. Het nieuws dat er iets anders aan kwam. Iets anders dan een kritisch schrijvende huisvader, die ook nog eens wat foto’s maakt. Dat blijf ik doen, alleen vul ik het aan. Kortom, het werd tijd voor iets anders!

Dag 74

27 februari 2021

Sinds maart 2020 maak ik als onderdeel van de lockdown iedere dag een foto. Er zijn momenten geweest waarop ik geen foto’s maak, dus ik ben nog lang niet aangekomen bij 365 foto’s. Toch is vandaag een belangrijke dag. Een dag die uiteindelijk alles te maken heeft met deze fotoserie. Het is 27 februari 2021.

Dan doe je toch niet meer mee?

Dan doe je toch niet mee?

Na het spervuur van alle berichten – te vergelijken met diarree – over het nieuws dat het mogelijk is voor bedrijven of instellingen om mensen zonder vaccinatie te weigeren doe ik er nog een schepje bovenop. Mijn vraag is simpel. Of je wel of niet mee wilt doen met deze maatschappij of niet. Ben je erop tegen, dan doe jet toch niet mee?

The Day the Music Died

The Day the Music Died

Getriggerd door een artikel in Het Parool vandaag dacht ik vandaag aan The Day the Music Died. Lang voordat ik geboren werd, vond er een gebeurtenis plaats waarover mensen jaren en jaren later nog steeds konden praten. De noodlottige laatste vlucht van The Big Bopper, Ritchie Valens en Buddy Holly. Hoe kan het toch dat deze gebeurtenis nog steeds besproken wordt?