27 februari 2021

Dag 74

Sinds maart 2020 maak ik als onderdeel van de lockdown iedere dag een foto. Er zijn momenten geweest waarop ik geen foto’s maak, dus ik ben nog lang niet aangekomen bij 365 foto’s. Toch is vandaag een belangrijke dag. Een dag die uiteindelijk alles te maken heeft met deze fotoserie. Het is 27 februari 2021.

Vandaag even geen grapjes over de lockdown. De foto die ik vandaag maakte straalt een bepaalde rust uit. In groot contrast met de meer dynamische foto’s die ik sinds maart 2020 (met dus enkele onderbrekingen) nam. Het was niet dat ik geen zin had om een foto te maken.

Doel

Mijn doel is altijd hetzelfde geweest: een glimlach te laten verschijnen bij iedereen die de foto’s bekeek. Of je de foto’s nu bekeek via deze website of de social mediakanalen die ik gebruik. Even een moment waarop je COVID-19 kon vergeten. Dat was mijn doel, meer niet. De likes waren en zijn niet belangrijk. Zelfs wanneer een foto maar een like krijgt, dan is mijn missie geslaagd. Dan heeft in ieder geval iemand dit moment doorgemaakt.

We zijn een jaar verder. Niet een jaar verder sinds het moment dat ik met de fotoserie begon. Ik doel op het “Briefje van Bruins.” Tijdens een live-uitzending op televisie ontving toenmalige minister Bruno Bruins voor Medische Zorg een briefje waarmee gemeld werd dat er voor het eerst een besmetting met COVID-19 was vastgesteld in Nederland. Het zou de aanloop zijn naar een nieuwe periode. Geen gemakkelijke of leuke periode.

Wat je standpunt ook is: je bent geraakt door dit alles. Misschien niet eens omdat je ziek bent geworden. Misschien zijn anderen om je heen dit wel. De afloop van sommige gevallen is bekend. Ze zijn tragisch, verdrietig en soms pijnlijk.

Dag 74

Dit is dag 74 van de Lockdown in Nederland. Deze begon in december 2020. Ook op deze 27ste dag van februari gaat de lockdown door. We zijn inmiddels een jaar verwijderd van het nieuws over de eerste besmetting. In dat jaar hebben we gehuild, waren we bang en hebben we geschreeuwd. Dat schreeuwen doen we de laatste maanden steeds harder. We zijn boos en voelen ons machteloos. We zien het virus soms als een mens. Dat doe ik ook. De gedachte die me dan bekruipt, wanneer ik het virus “menselijk” maak is er een die niet bij me hoort. Ik zou het virus het liefst verrot willen slaan.

Helaas, dat kan ik niet. Ik kan alleen maar foto’s maken.

1 reactie op “27 februari 2021”

  1. Pingback: February 27, 2021 - De Goede Huisvader

Geef een reactie